A res i poc de l’arribada de la Setmana Santa, que aquest any quasi ens agafa plens de neu pel fred que ens ha fet passar aquest hivern que no vol marxar, tothom es troba nerviós planificant unes mini vacances que ens ajudin a desconnectar del quotidià i de l’estrès que implica el tenir cadascú/na les nostres obligacions indelegables. Alguns, els més previsors, ja poden dormir tranquils amb la reserva d’un pla perfecte sota la coixinera o una sorpresa que volen compartir, però la majoria només escolta ofertes que estudien com si es tractés de fer un màster del coneixement més absolut, tot ha de ser de 10. Però, com sempre o quasi bé sempre, els nostres ulls busquen postals més enllà de les nostres terres i paisatges i no mirem, només veiem el que ens envolta, quan el que ens envolta és la postal més idíl·lica per una desconnexió que durant la resta de l’any no podem gaudir del tot quan treballem i a l’estiu, quan el sol cega els nostres plans per poder ficar-nos entremig de persones que sí que saben apreciar un Empordà que acull, a part de la millor vista, la millor paleta d’aromes i de colors.

Un pla perfecte? Caminar enmig d’una calzone degustant un petit foc al racó d’un menjador acollidor on la mamma ha transmès els millors secrets de les millors receptes. Som a Itàlia però no hem sortit de l’Empordà, no hem sortit de Sant Feliu de Guíxols, som a La Locanda di Nonna Flo.

Una sortida perfecta? Perdre’ns pels arcs que envolten la platja d’una Calella de Palafrugell que comença a preparar-se per acollir barques i barquetes, notes de música i l’escalfor d’un cremat que gaudirem en companyia. Tanquem els ulls i els càntics que sentirem a l’estiu comencen a sonar, ara amb més tranquil·litat. Som a Cuba.

I la Cuba de Calella de Palafrugell ens transporta a Begur, a l’altra Cuba, aquella que ens van ensenyar els indians que van deixar la seva empremta a aquest meravellós poble que alberga una lluna dins d’una cova de pedra.

I per acabar? Assaborir la millor companyia, la d’un amic, la d’una lectura al costat d’un bon entrepà fet amb la història que ens dona el Centre Fraternal de Palafrugell i que ens trasllada a la seva fundació a l’any 1887. Si aquestes parets parlessin…

Viatgem sí, i també pels nostres racons, aquells que podem descobrir dia a dia, hora a hora, minut a minut, fem les nostres postals!