Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

20.9 C
Pals
Dijous, 22 maig 2025
- Publicitat -

Vicenç Fajardo: “La guia és una carta de presentació d’una agrupació de restaurants que té l’objectiu de promocionar el territori i la cuina de proximitat”

La Cuina de l’Empordanet ha editat una nova guia que es va presentar el 15 de juny al restaurant Bo-Tic, guardonat amb una segona estrella Michelin. Les novetats d’aquesta nova guia són principalment la qualitat de les fotografies, realitzades per Lluís Català, que donen protagonisme als xefs, als seus plats i als paisatges que rodegen els restaurants. Al marge, s’han incorporats dos establiments més, el Diferent de Begur, dirigit per Marc Caner i el Saó de Fonteta, dirigit per Vicenç Fajardo, que és també president del col·lectiu que va celebrar l’any passat el seu vint-i-cinquè aniversari.

Fajardo estava amb nosaltres al Supermatí d’ahir i ens va explicar que la guia és una carta de presentació dels 18 restaurants de l’associació, agrupats per promocionar el territori i la cuina de proximitat.

Reproductor d'àudio

Està dirigida tant a la gent de la comarca com als turistes i es pot trobar a tots els establiments del col·lectiu com també a les oficines de turisme. També és pot visitar la seva pàgina web. El President del col·lectiu va recalcar que en aquesta nova edició han volgut donar protagonisme als xefs que no acostumen a ser tan visibles. S’hi afegeix una fotografia d’un plat representatiu de cada casa així com del paisatge que l’envolta.

Reproductor d'àudio

Preguntat pels efectes de les restriccions degudes al coronavirus, va recordar que l’any passat no es va poder editar una nova guia i es van centrar en l’edició del llibre sobre els 25 anys del col·lectiu. A més, va puntualitzar que, si bé sempre han volgut ser molt estrictes i ordenats, l’aparició de la COVID-19 els ha impulsat a ser encara més rigorosos per tal de transmetre seguretat als clients. Va agrair els comensals que tant bon punt obrien de nou els restaurants hi van anar per aportar el seu suport al gremi i estan esperançat de cara a aquesta temporada.

Al marge va recalcar que els mesos passats van ser difícils ja que no van rebre ajudes i els va costar mantenir l’optimisme. Va puntualitzar també que no es port tractar de la mateixa manera un bar on entra i surt la gent que un restaurant on els comensals s’hi estan més d’un parell d’hores.

Reproductor d'àudio

Finalment, va explicar, no sense sentit de l’humor, que van estar bastant marejats amb les variacions d’horaris d’obertura i tancament dels establiments, i que a vegades ni sabien a quina hora havien de tancar.

Reproductor d'àudio

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios