Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

22.2 C
Pals
Dimecres, 21 maig 2025
- Publicitat -

Vicenç Fajardo: “Nosaltres, els restauradors, no volem fer de poli dolent”, sobre el passaport Covid

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Vicenç Fajardo: "Nosaltres, els restauradors, no volem fer de poli dolent", sobre el passaport Covid
Loading
/

“El sector es troba en una situació de got mig buit i mig ple”, ha afirmat avui al Supermatí de Ràdio Capital Vicenç Fajardo, president de la Cuina de l’Empordanet. Aquest és un col·lectiu que ajunta un ample grup de professionals de la cuina i de la restauració que des de l’any 1995 treballa en l’objectiu de promocionar la qualitat gastronòmica del territori i en identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud.

La citada frase fa referència a la implantació del passaport Covid, a falta de l’autorització del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, en nous espais com ara bars, restaurants, residències de gent gran, gimnasos, etc. En aquest cas, Fajardo parla dels sectors de l’hosteleria i la restauració i que sembla que sempre estan vistos amb lupa i que hagin de fer de “poli dolent”. Pel que fa al got mig ple, celebra que davant la pujada de casos de coronavirus no han de tancar com sí van haver de fer ara fa just un any.

Reproductor d'àudio

Vicenç Fajardo creu que aquesta nova mesura pot ser un incentiu per a que els no vacunats canviïn d’opinió i s’acabin vacunant, tot i que ara mateix hi ha moltes incerteses sobre si s’aplicarà i, sobretot, COM s’aplicarà. A més, denuncia que els treballadors del sector es trobaran en situacions poc agradables quan en una taula hi hagi gent vacunada i d’altres que no ho estiguin, doncs a ells no els hi pertoca fer de policies. El president de la Cuina de l’Empordanet està a favor de qualsevol mesura abans que el tancament, ja que la situació és dràstica i té companys que tot just ara comencen a “treure el cap de la sorra”, però lamenta que el passaport Covid arriba en un moment de moltes reserves per sopars d’empresa i en època de Nadal. Tot plegat, diu, és un “cacau”.

Reproductor d'àudio

Pujada de preus i falta de personal.

Fajardo pensa que les ganes de sortir i passar-ho bé de la gent, després d’haver estat tant de temps tancada, ajudaran a tenir una bona campanya de Nadal, però que preocupa com afectarà la pujada generalitzada de preus en l’abastiment d’aliments al sector.

Reproductor d'àudio

Per últim, critica les dificultats actuals per trobar empleats, un problema que defensa que es troba en molts sectors laborals i també a l’estranger; i creu que és conseqüència d’un cúmul de coses, com ara els sous, els horaris o que moltes persones estan trobant una altra manera de viure amb menys despeses, i per tant, amb menys necessitat d’ingressos.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios