25.2 C
Pals
Dimecres, 29 juny 2022
- Publicitat -

Vistiplau de la Generalitat a la reordenació de la platja de Castell

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès l’informe ambiental estratègic que valida el pla especial d’ordenació de l’entorn de la platja de Castell, a Palamós.

Aquest estableix l’ordenació de l’ús públic d’accés a la platja amb la implantació d’un espai d’acollida de visitants on actualment es troba un aparcament permanent. També es pretén crear un aparcament, expandir la zona de bosc i recuperar l’ecosistema dunar existent rere platja.

El nou indret seleccionat per a l’aparcament temporal per a l’estiu estarà uns 350 metres terra endins allunyat de l’actual i tindrà capacitat per a 660 vehicles. La nova localització permetrà evitar un gran volum de vehicles prop de la façana litoral i els allunyarà de l’espai fluvial de la riera d’Aubi i de la llacuna de la platja de Castell. Es pretén que el pàrquing s’integri al màxim possible a l’estructura paisatgística del lloc, amb plantacions d’arbrat i arbustives autòctones, motes i canals.

La platja de Castell i la seva zona d’interior és un reducte del paisatge habitual que es podia trobar a la costa gironina abans dels anys 60 del segle XX, quan va començar el gran desenvolupament turístic de la costa. L’amenaça de construcció sobre aquest espai es va esvair després d’una important campanya popular de defensa de l’indret i la posterior compra dels terrenys per part de la Generalitat de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Joan Laporta presidirà l’homenatge a Johan Cruyff a l’Hostal de La Gavina de S’Agaró

Aquest dissabte 2 de juliol a les 19:00 hores, el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, juntament amb...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -