10.6 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Viure en la bombolla

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Viure en la bombolla
Loading
/

Costa molt fer una portada diferent cada dia. I costa perquè tinc la sensació que els temes d’interès (i per interès, entengui’s allò que els nostres oients o lectors del web converteixen en rellevant) són cada cop més limitats i més quan vivim una situació política tan convulsa i repetitiva o bé si tenim en compte que al capdavall, nosaltres som un mitjà d’àmbit local i per tant, amb una limitació de temes amb els quals editorialitzar cada matí de l’any.

I això passa bàsicament perquè les persones centrem la nostra atenció en un conjunt puntual de coses i aquesta atenció és cada vegada més limitada a aquests pocs aspectes que conformen el nostre dia a dia. Mentre ens mirem el nostre entorn proper, obviem les transformacions de gran magnitud que veiem llunyanes i que en canvi són les que més incidiran en la nostra vida, o en la dels nostres fills o néts.

Deixeu-me posar algunes dades de relleu. El telèfon fix va trigar 75 anys en assolir els 100 milions d’usuaris a tot el món, el mòbil només 16, Internet 7, Whatsapp 4, Instagram 2 o el famós Candy Crush, només un any i 2 mesos per arribar als 100 milions d’usuaris. Això ens hauria de fer conscients a tots, que mentre discutim durant mesos sobre temes que amb el temps ens semblaran trivials, la velocitat a la que penetren les tecnologies ens força a canviar la nostra manera de ser, de viure o de relacionar-nos i per tant, d’entendre el moment que estem vivint o d’entendre’ns els uns amb els altres.

Valdria la pena que de tant en tant deixéssim de banda els diaris, els webs o el twitter i fessim un cop d’ull a publicacions com nature o science que al capdavall són el termòmetre del veritable canvi que ens afecta de manera més directe: El que no som capaços de veure quan es produeix.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Junta de Veïns de l’EMD ratifica els acords de la comissió bilateral amb l’Ajuntament per portar la gestió financera de l’anterior govern als...

La comissió Bilateral Ajuntament - EMD va decidir el passat 4 de març per unanimitat enviar les conclusions de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -