24.3 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies
  • Esports

Xavier Garcia: «Si el primer de l’Oncotrail any ens diuen que haguéssim arribat als 234 equips, no ens ho haguéssim cregut»

L’Oncotrail es celebra cada octubre a Palafrugell

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

L’objectiu de l’Oncotrail és recollir fons per a millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i les seves famílies durant les estades als centres hospitalaris, i a investigacions contra la malaltia. La cursa són 100 quilòmetres, en itinerari circular amb sortida i arribada a Palafrugell.

Xavier Garcia, membre de l’equip organitzador i cofundador de la prova, ha parlat de l’Oncotrail en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital. Considera que la passada Oncotrail va ser un èxit, degut a l’assoliment de dos rècords: el de més participants i més recaptació.

 

La primera edició va ser el 2013, i amb l’última, se n’han celebrat 6. En aquest temps, els grups han crescut de 40 a 240, aproximadament, i cada any han de tancar inscripcions, ja que no poden assumir més gent.

Aquests darrers dies es van repartir les donacions als hospital. Garcia explica que s’ofereix a tots els hospitals gironins fer una aportació. Enguany, han estat l’hospital de Palamós, el d’Olot, de Figueres, Campdevànol, el Trueta i el Santa Caterina els que han rebut els 175.000 euros destinats als hospitals.

 

La resta de la recaptació es destina, una part a l’Oncolliga, que necessita ajuda per a poder ajudar a tots els malalts que ho necessitin, i 38.000 a un treball de recerca. Garcia ha detallat que per a la recerca, s’ha avançat una part de la recaptació de l’Oncotrail 2019.

La propera cita serà l’octubre del 2019, i tal com ha explicat Garcia al Supermatí de Ràdio Capital, hi haurà algunes novetats. La primera serà en el trajecte, degut als avituallaments. D’onze trams, el 2019 es passarà a 10. També s’espera poder augmentar lleugerament els equips participants. Les inscripcions ja estan obertes per als equips que van participar en la passada edició i l’1 de març s’obriran a la resta d’equips participants.

 

Escolta l’entrevista sencera aquí:

Últimes notícies

Ràdio Capital comença temporada amb moltes novetats

Amb el final de l'estiu Ràdio Capital presenta una nova temporada amb força novetats a la seva graella radiofònica i als canals digitals de l'emissora. A partir del dilluns 23 a les vuit del matí, torna el Supermatí. L'informatiu radiofònic de referència a la comarca incorpora noves seccions que se sumen als espais dedicats al medi ambient, la literatura, la tecnologia, les sèries i la ciència. I com cada dia, Dani Cortés i Gerard Escaich alternaran la conducció de l'informatiu, elaborat des de la redacció de l'emissora, amb Manel Magrinyà, Maria Monteis, Alba Legide, Eugenia Güell, Pedro Ruiz, Pau Punseti i Judith Saez.
audio

What Can I do about it?

Un company advocat anglès amb discapacitat, John Horan, en una presentació seva sobre la participació de les persones amb discapacitat en els procediments judicials, ha descrit la seva lluita pels drets de les persones amb discapacitat com una lluita constant, decebedora a vegades.

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Més notícies