12.2 C
Pals
Diumenge, 24 octubre 2021
- Publicitat -

Xavier Garcia: «Si el primer de l’Oncotrail any ens diuen que haguéssim arribat als 234 equips, no ens ho haguéssim cregut»

L’objectiu de l’Oncotrail és recollir fons per a millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i les seves famílies durant les estades als centres hospitalaris, i a investigacions contra la malaltia. La cursa són 100 quilòmetres, en itinerari circular amb sortida i arribada a Palafrugell.

Xavier Garcia, membre de l’equip organitzador i cofundador de la prova, ha parlat de l’Oncotrail en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital. Considera que la passada Oncotrail va ser un èxit, degut a l’assoliment de dos rècords: el de més participants i més recaptació.

 

La primera edició va ser el 2013, i amb l’última, se n’han celebrat 6. En aquest temps, els grups han crescut de 40 a 240, aproximadament, i cada any han de tancar inscripcions, ja que no poden assumir més gent.

Aquests darrers dies es van repartir les donacions als hospital. Garcia explica que s’ofereix a tots els hospitals gironins fer una aportació. Enguany, han estat l’hospital de Palamós, el d’Olot, de Figueres, Campdevànol, el Trueta i el Santa Caterina els que han rebut els 175.000 euros destinats als hospitals.

 

La resta de la recaptació es destina, una part a l’Oncolliga, que necessita ajuda per a poder ajudar a tots els malalts que ho necessitin, i 38.000 a un treball de recerca. Garcia ha detallat que per a la recerca, s’ha avançat una part de la recaptació de l’Oncotrail 2019.

La propera cita serà l’octubre del 2019, i tal com ha explicat Garcia al Supermatí de Ràdio Capital, hi haurà algunes novetats. La primera serà en el trajecte, degut als avituallaments. D’onze trams, el 2019 es passarà a 10. També s’espera poder augmentar lleugerament els equips participants. Les inscripcions ja estan obertes per als equips que van participar en la passada edició i l’1 de març s’obriran a la resta d’equips participants.

 

Escolta l’entrevista sencera aquí:

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios