9.7 C
Pals
Dijous, 14 Novembre 2019

L’Oncotrail reparteix 174.303 euros a sis hospitals gironins

Aquesta donació servirà per equipar els serveis d'Oncologia dels hospitals amb llits, butaques i aparells de diagnosi

El més llegit

Què han votat els teus veïns a les eleccions generals del 10N?

Tens curiositat per saber si a la teva població la formació política que has votat té molt pes? I a la zona per on vius? Comprova-ho en aquest mapa interactiu de Ràdio Capital de l'Empordà

Lluís Puig, alcalde de Palamós: “Estem preparats per convertir el Port de Palamós en port Schengen; però hi ha falta de voluntat”

En una entrevista a Ràdio Capital de l'Empordà, Lluís Puig, ha analitzat la situació urbanística a Palamós, els resultats de les eleccions generals del 10N i ha contestat al candidat del PSC Girona, Marc Lamuà, sobre el port de Palamós

Òscar Aparicio, cap del PSC Bisbal: “Decidim si s’ha de municipalitzar el servei de l’aigua o no, però s’ha de solucionar”

El líder del PSC Bisbal, Òscar Aparicio, ha valorat la situació del PSC a les comarques gironines després de les eleccions generals però també ha tingut temps per aprofundir en l'actualitat bisbalenca

El concurs de Gossos d’Atura de Torroella retrà homenatge a Jordi Muxach

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc la Fira de Sant Andreu, en la qual se celebra el concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Demanen anul·lar la sentència a Bassa per l’error de la conselleria d’Ensenyament

"No es tracta aquest d'un mer error material, sinó determinant per establir la responsabilitat de Bassa, ja que la seva condemna s'ha basat en fets d'altre, de la titular real del Departament d'Ensenyament"

La Fundació Oncolliga Girona farà una donació de 17.303 euros a sis hospitals gironins per millorar els seus equipaments i afavorir el diagnòstic dels malalts de càncer gràcies als diners recaptats en la darrera edició de l’Oncotrail dels dies 6 i 7 d’octubre.

En aquesta última edició, ja la sisena, es van superar totes les expectatives: 234 equips participants (36 més que l’any passat) i 288.472 euros recaptats. L’Oncotrail és una cursa benèfica de 100km de recorregut que des de l’any 2013 ja acumula un total de 912.373 euros recaptats que s’han destinat a causes benèfiques.

En la roda de premsa celebrada al Museu de Suro de Palafrugell, les entitats organitzadores (Fundació Oncolliga Girona, Club Atlètic Palafrugell i Agrupació Excursionista Palafrugell) van explicar amb què s’han destinat els diners de l’edició de 2018. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, i el delegat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, Carles Salgas. Per la seva banda, també hi va participar Xavier Garcia Amadó, veí de Vic i membre del Keep Fighting Team que ha corregut en totes les edicions de l’Oncotrail. Van poder explicar com es viu des de dins aquesta cursa i al mateix temps, animar a aquells que s’ho estiguin pensant.

EN QUÈ CONSISTEIX L’ONCOTRAIL?

L’Oncotrail és una cursa solidària realitzada per equips i que té un recorregut de 100km. El seu principal objectiu és el de recaptar fons per millorar la vida dels malalts de càncer i dels seus familiars de les comarques gironines. L’itinerari és circular i es duu a terme per diversos paratges del Baix Empordà amb sortida i arribada a Palafrugell.

La cursa es desenvolupa gràcies als voluntaris que se’n fan càrrec, aproximadament uns 600. Tothom qui ho vulgui pot col·laborar i desenvolupar tasques d’avituallament i logística. També hi participen fisioterapeutes, podòlegs i serveis sanitaris i forestals. Aquesta cursa és un acte molt important de solidaritat que ajuda a moltes persones malaltes de càncer.

ON VAN A PARAR ELS DINERS?

Del total dels diners que es van recaptar el 2018, 173.303 euros s’han destinat a cobrir les necessitats dels hospitals gironins que tindran una repercussió directa en la millora del diagnòstic dels malalts, així com també en la seva qualitat de vida durant els períodes d’ingrés o tractament hospitalari.

La segona inversió, 49.547,08 euros, ha sigut per l’Hospital de Santa Caterina que comprarà 20 llits pel recinte. Per la seva banda, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà podrà adquirir coloposcopis per a l’Hospital de Palamós i cinc ABS de comarca gràcies a l’aportació de 48.944 euros.

L’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona gaudirà de 41.817 euros que es destinaran a la compra de 18 butaques Decam. Els hospitals de Campdevànol (4.460 euros) i Figueres (15.534 euros) també podran millorar els seus equipaments. Per la seva banda, l’Hospital d’Olot rebrà 14.000 euros per a la contractació d’un psicòleg durant un any. 
Una altra partida important és la que es destina al càncer. Actualment, s’han reservat 38.000 euros d’aquesta edició del 2018 que se sumaran als diners que es recaptaran aquest any 2019 i que serviran per donar-los a un projecte de recerca que encara no està determinat.

 

Finalment, 76.169 euros s’han destinat a la Fundació Oncolliga de Girona, entitat sense ànim de lucre, perquè pugui continuar la seva tasca de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

 

EDICIÓ 2019: INSCRIPCIONS OBERTES

 

En l’acte celebrat al Museu del Suro ja es va conèixer la data de la propera edició: 5 i 6 d’octubre del 2019. Les inscripcions ja són obertes  per a aquells que ja hi han participat i es poden fer a través de la seva pàgina web: www.oncotrail.cat. Per a aquells que s’hi vulguin apuntar per primera vegada, s’hauran d’esperar a l’1 de març. Enguany, es poden apuntar fins a un total de 250 equips formats d’entre 6 i 8 components. Aquesta i més informació la podeu consultar a la web d’Oncotrail.

Últimes notícies

Efemèrides – 14 novembre

Efemèrides i curiositats d'aquest 14 de novembre

Comença el reforç de personal als serveis socials de Palamós i Vall-llobrega

El reforç és fruit d'un acord amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per actualitzar la gestió de l'equip bàsic d'atenció social primària

Viatges Capitals: Varsòvia

Coneix la capital de Polònia, Varsòvia gràcies als Viatges Capitals de Ràdio Capital de l'Empordà. Descobreix els monuments més interessants i la cuina.

Palafrugell renova la senyalització en diversos carrers del municipi

L’objectiu és pacificar el trànsit i per fer-ho s’ha canviat la major part de la senyalització vertical i pintat de nou passos de vianants, millorant les senyalitzacions horitzontals

Supermatí – 14 novembre 2019

Recupera el programa d'aquest dijous!

Més notícies