19.6 C
Pals
Dissabte, 15 maig 2021
- Publicitat -

L’Oncotrail reparteix 174.303 euros a sis hospitals gironins

Aquesta donació servirà per equipar els serveis d'Oncologia dels hospitals amb llits, butaques i aparells de diagnosi

El més llegit

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

La Fundació Oncolliga Girona farà una donació de 17.303 euros a sis hospitals gironins per millorar els seus equipaments i afavorir el diagnòstic dels malalts de càncer gràcies als diners recaptats en la darrera edició de l’Oncotrail dels dies 6 i 7 d’octubre.

En aquesta última edició, ja la sisena, es van superar totes les expectatives: 234 equips participants (36 més que l’any passat) i 288.472 euros recaptats. L’Oncotrail és una cursa benèfica de 100km de recorregut que des de l’any 2013 ja acumula un total de 912.373 euros recaptats que s’han destinat a causes benèfiques.

En la roda de premsa celebrada al Museu de Suro de Palafrugell, les entitats organitzadores (Fundació Oncolliga Girona, Club Atlètic Palafrugell i Agrupació Excursionista Palafrugell) van explicar amb què s’han destinat els diners de l’edició de 2018. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, i el delegat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, Carles Salgas. Per la seva banda, també hi va participar Xavier Garcia Amadó, veí de Vic i membre del Keep Fighting Team que ha corregut en totes les edicions de l’Oncotrail. Van poder explicar com es viu des de dins aquesta cursa i al mateix temps, animar a aquells que s’ho estiguin pensant.

EN QUÈ CONSISTEIX L’ONCOTRAIL?

L’Oncotrail és una cursa solidària realitzada per equips i que té un recorregut de 100km. El seu principal objectiu és el de recaptar fons per millorar la vida dels malalts de càncer i dels seus familiars de les comarques gironines. L’itinerari és circular i es duu a terme per diversos paratges del Baix Empordà amb sortida i arribada a Palafrugell.

La cursa es desenvolupa gràcies als voluntaris que se’n fan càrrec, aproximadament uns 600. Tothom qui ho vulgui pot col·laborar i desenvolupar tasques d’avituallament i logística. També hi participen fisioterapeutes, podòlegs i serveis sanitaris i forestals. Aquesta cursa és un acte molt important de solidaritat que ajuda a moltes persones malaltes de càncer.

ON VAN A PARAR ELS DINERS?

Del total dels diners que es van recaptar el 2018, 173.303 euros s’han destinat a cobrir les necessitats dels hospitals gironins que tindran una repercussió directa en la millora del diagnòstic dels malalts, així com també en la seva qualitat de vida durant els períodes d’ingrés o tractament hospitalari.

La segona inversió, 49.547,08 euros, ha sigut per l’Hospital de Santa Caterina que comprarà 20 llits pel recinte. Per la seva banda, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà podrà adquirir coloposcopis per a l’Hospital de Palamós i cinc ABS de comarca gràcies a l’aportació de 48.944 euros.

L’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona gaudirà de 41.817 euros que es destinaran a la compra de 18 butaques Decam. Els hospitals de Campdevànol (4.460 euros) i Figueres (15.534 euros) també podran millorar els seus equipaments. Per la seva banda, l’Hospital d’Olot rebrà 14.000 euros per a la contractació d’un psicòleg durant un any. 
Una altra partida important és la que es destina al càncer. Actualment, s’han reservat 38.000 euros d’aquesta edició del 2018 que se sumaran als diners que es recaptaran aquest any 2019 i que serviran per donar-los a un projecte de recerca que encara no està determinat.

 

Finalment, 76.169 euros s’han destinat a la Fundació Oncolliga de Girona, entitat sense ànim de lucre, perquè pugui continuar la seva tasca de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

 

EDICIÓ 2019: INSCRIPCIONS OBERTES

 

En l’acte celebrat al Museu del Suro ja es va conèixer la data de la propera edició: 5 i 6 d’octubre del 2019. Les inscripcions ja són obertes  per a aquells que ja hi han participat i es poden fer a través de la seva pàgina web: www.oncotrail.cat. Per a aquells que s’hi vulguin apuntar per primera vegada, s’hauran d’esperar a l’1 de març. Enguany, es poden apuntar fins a un total de 250 equips formats d’entre 6 i 8 components. Aquesta i més informació la podeu consultar a la web d’Oncotrail.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Begurenc Miquel Martín Serra, XVIII Premi Maria Àngels Anglada amb la novel·la ‘La drecera’

Rebrà la distinció a mitjan juny a Figueres, en una data que encara no s'ha fet pública
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -