
El restaurant Godard, situat davant del mar a S’Agaró, ofereix aquest dijous una nova edició dels Sopars amb Bombolles, una proposta impulsada des de Cuina de l’Empordanet. El menú incorpora productes frescos i de temporada com les faves i les carxofes, que encara es mantenen en bon estat malgrat ser al final de la temporada. Els plats es pensen per netejar el paladar i es mariden amb caves de proximitat, en aquest cas amb el celler Llopart. N’hem parlat amb el propietari d’aquest restaurant, Xavier Madrona.
El sopar arriba després d’un pont de l’1 de maig que ha estat, segons el propietari, “com una segona Setmana Santa”, amb el restaurant ple cada dia. Aquest ritme, habitualment limitat als mesos d’estiu, s’ha avançat aquesta primavera amb l’arribada de turistes, especialment francesos, que han omplert hotels i restaurants també entre setmana.
La carta del restaurant Godard es renova cada dues o tres setmanes amb plats que s’inspiren en el que es troba al mercat o en els productes dels pagesos de la zona. Els canvis més profunds es fan coincidint amb les estacions, però l’objectiu és mantenir una cuina viva i adaptada al calendari agrícola.
De cara a l’estiu, les previsions són optimistes. El restaurant ja nota un augment de reserves i espera repetir o fins i tot superar les xifres de l’any passat. Tot i que el propietari reconeix que la desestacionalització encara és un repte difícil, assegura que mantindria encantat un ritme de feina com el d’aquest últim pont durant tot l’any.
A més, des de la cuina de l’Empordanet, de la qual forma part el restaurant, preparen actes per celebrar els 30 anys del col·lectiu. Tot i que encara no s’han anunciat les activitats concretes, sí que s’han avançat alguns maridatges i col·laboracions amb cellers de la comarca per a després de l’estiu.