3.6 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

Zeta Figa: “Per nosaltres és un triomf molt gran”

El tercer edifici de la pineda d’en Gori a Palamós no es podrà edificar després dels recursos posats per Salvem la Pineda. Al Supermatí d’avui, hem pogut escoltar la portaveu d’aquesta plataforma, Zeta Figa.

Fa temps que hi ha negociacions difícils entre l’Ajuntament de Palamós i la plataforma  que ja havia posat recursos per als dos primers edificis que es van edificar. Pel que fa al tercer, l’Ajuntament acaba de denegar-ne la llicència. Zeta Figa ho considera un gran triomf ja que l’Ajuntament havia decidit tirar endavant el projecte, tot i que, segons Salvem la Pineda, no s’adaptés a la normativa dels sòls no sostenibles de Palamós.

La plataforma va fer mans i mànigues i va posar recursos al tribunal, va enviar una documentació realitzada per tècnics, arquitectes i paisatgistes a Urbanisme de Girona i de Barcelona i el tema va fins i tot arribar al Parlament. Denuncien que a més de no ajustar-se a la nova normativa, hi ha un tema de “intervisibilitat”. Aquest edifici es veuria des de tot arreu i esta al costat de l’entorn de protecció de cultura d’interès nacional. Declaren també que l’Ajuntament no va respectar els acords i va donar la llicència dels dos primers edificis durant el confinament.

A més, la plataforma reclama que s’aturin les obres del Camí de Ronda. Estan pendent d’una resposta de l’Ajuntament al respecte i confien que es podrà trobar una solució acceptable per a tots. Denuncien el projecte de posar-hi una zona enjardinada, baranes, passarel·les i formigó. Troben que les despeses de 350.000 euros per kilòmetre són desmesurades i innecessàries.

Aquí teniu l’entrevista sencera

1 COMENTARI

Comments are closed.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios