17.1 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

100 anys del primer apunt d'”El quadern gris” de Josep Pla

Josep Pla va marcar el 8 de març del 1918 com el dia del primer apunt d'El quadern gris. La data coincidia amb el seu 21è aniversari, però l'apunt no va ser escrit fins mesos després

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Josep Pla va marcar el 8 de març del 1918 com el dia del primer apunt d’El quadern gris. La data coincidia amb el seu 21è aniversari, però l’apunt no va ser escrit fins mesos després.

8 de març 1918
Com que hi ha tanta grip, han hagut de clausurar la universitat. D’ençà d’aquest fet, el meu germà i jo vivim a casa, a Palafrugell, amb la família. Som dos estudiants desavagats. El meu germà, que és gran afeccionat a jugar al futbol —malgrat haver-s’hi ja trencat un braç i una cama—, el veig purament a les hores de repàs. Ell fa la seva vida. Jo vaig tirant. No enyoro pas Barcelona i menys la universitat. La vida de poble, amb els amics que hi tinc, m’agrada.

Primer apunt d’El quadern gris de Josep Pla

L’obra no es va publicar fins al 1966 com a primer volum de l’Obra completa, amb més de 30.000 pàgines, de l’autor. El quadern gris però es va escriure entre el 13 d’octubre del 1918 i el 25 de maig del 1919. Aquesta acció va permetre a l’empordanès fer un dietari, però més aviat de ficció, ja que les explicacions no acaben de quadrar amb les seves experiències reals.

A partir d’aquest dijous, coincidint amb el 121è aniversari de l’escriptor de Palafrugell, El Quadern Gris es podrà llegir online. Diàriament s’anirà publicant, com si fos un blog, l’anotació corresponent que Josep Pla va escriure entre 1918 i 1919.

La publicació online és una iniciativa de l’associació Xarxa de Mots i es publicarà la versió restaurada del professor Narcís Garolera. Un text sense cap error, com han explicat els promotors de la idea.

El quadern gris però també es podrà rebre en format newsletter al correu electrònic. La subscripció és gratuïta i es podrà llegir els primers paràgrafs de l’apunt diari de Josep Pla.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Falcon & Firkin avancen el seu novè disc amb ‘Tot anirà bé’

Falcon & Firkin presenta Tot anirà bé, primer single d’avançament del seu nou disc que es publicarà a principis de 2022. Amb vuit discos al mercat, en aquest nou treball el grup del Bages aposta per aires més mediterranis, dotant a les cançons d’un so fresc amb la presència d’instruments acústics que predominen per sobre…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -