22.7 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

El llop atropellat a Mont-ras era adult i presentava politraumatismes a tot el cos

La necròpsia de tècnics de la Generalitat ha donat més detalls sobre el llop mort la setmana passada

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Tècnics de la Generalitat de Catalunya han practicat la necròpsia al llop trobat mort fa una setmana a la carretera C-31 al terme de Mont-ras i han pogut confirmar que es tracta d’un Canis lupus d’almenys 5 anys d’edat.

L’animal es va trobar mort el dia 27 de febrer a la carretera que passa pel Baix Empordà, i la necròpsia ha confirmat que la causa de la mort immediata va ser un fort impacte produït per un cotxe. Segons l’informe, “l’animal presentava politraumatismes a tot el cos”.

L’origen exacte es podrà determinar després de l’anàlisi de les mostres de pèl i músculs que se li han extret però tot apunta que és franco-italià.

Les dades sobre l’origen de l’animal estaran disponibles d’aquí a 15 dies. Per la petjada, la Generalitat descarta que provingui del Solsonès. Tampoc és el del Ripollès perquè es va detectar a França dies anteriors a l’atropellament.

La Generalitat de Catalunya no té “en marxa ni preveu impulsar cap programa de reintroducció del llop”, però alguns exemplars “erràtics” entren, de tant en tant, dins del territori català.

Des que l’any 2000 es va detectar, de nou, la presència puntual d’aquest animal salvatge a Catalunya, la Generalitat ha posat en funcionament un programa per seguir-los i mesures per compensar els danys que puguin causar. L’objectiu és compaginar l’existència de la fauna salvatge amb l’activitat ramadera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torroella de Montgrí impulsa un projecte per controlar la inundabilitat de la zona del Baix Ter

Un grup d’experts de la Universitat de Girona s’ha encarregat d’executar el pla. L’alcalde, Jordi Colomí, creu que és una obligació planificar de cara al futur davant l’agreujament de les inundacions pel canvi climàtic.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -