El Projecte Rossinyol celebra enguany el desè aniversari de la seva existència a La Bisbal d’Empordà. El projecte és un programa que converteix estudiants universitaris durant uns mesos en mentors i mentores de nens i nenes d’origen estranger dels dierents centres educatius del municipi. Així doncs, en una dècada en el projecte ja hi han participat un centenar d’alumnes que han viscut una experiència d’integració al municipi.

Així doncs, amb el projecte els nens i nenes d’origen estranger viuen una experiència d’integració social i cultural acompanyats i acompanyades de persones joves del municipi, que de forma voluntària les acompanyen a realitzar un creixament personal, educatiu i lingüístic.

Aquest any els estudiants universitaris són de La Bisbal d’Empordà però també d’altres municipis, com Torroella de Montgrí, Ultramort o Flaçà, i estudien Història, Història de l’Art, Educació Infantil i Primària i Psicologia. D’aquesta manera, el projecte Rossinyol és una manera de contribuir en la integració i de donar valor al voluntariat.