11.1 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Platja d’Aro inicia la reparació del Passeig Marítim després del temporal Glòria

L'alcalde, Maurici Jiménez, anuncia també un projecte futur per transformar totalment el passeig.

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar a Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Han començat les obres de reparació de 550 metres de l’extrem sud del Passeig Marítim de Platja d’Aro, el tram amb més afectat pel temporal Glòria al mes de gener. A més, però, l’alcalde del municipi, Maurici Jiménez, ha anunciat que tenen com a projecte de futur allargar el passeig fins a Port d’Aro i redefinir-lo per complet. 

El Subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramón, va visitar ahir Platja d’Aro en motiu de les obres de reparació que s’han començat al Passeig Marítim. Aquestes consistiran retirar la sorra fins a un metre per sota el nivell del mar i instal·lar una escullera de rocalla que quedarà placada sota la llosa del passeig. Que la seva base estigui sota el nivell del mar evitarà que en un futur es pugui descalçar un altre cop si es repeteix una situació meteorològica similar. La reconstrucció té un pressupost de 995.000 euros aportats per l’Estat i reduirà de 20 a 13 metres la secció pavimentada del passeig.

Per una altra banda, l’Ajuntament també invertirà entre 780 i 800 mil euros per reparar l’enllumenat públic del passeig i canviar tots els fanals amb l’objectiu de reduir la contaminació lumínica. Es preveu que tota l’obra de reparació del passeig estigui acabada al voltant de la Setmana Santa de 2021.

 

Projecte d’ampliació i transformació del Passeig

L’alcalde, Maurici Jiménez, anunciava ahir durant la visita de Bramón dues obres més que va qualificar de “cabdals” pel municipi: l’ampliació del Passeig fins a Port d’Aro juntament amb la construcció d’una passera que en faci de nexe (que ja es troba en fase de concurs) i la restauració completa del passeig. Maurici Jiménez va explicar que per aquesta transformació del passeig s’engegarà un procés participatiu, si l’escullera funciona.

Aquests mesos d’estiu també s’han dut a terme part de les obres de remodelació del Port d’Aro. A l’octubre les obres començaran la fase 2 i es treballarà en la millora del dic i l’execució de les instal·lacions del moll de Ponent. Es preveu que el nou moll estigui llest l’any vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies