17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Platja d’Aro inicia la reparació del Passeig Marítim després del temporal Glòria

L'alcalde, Maurici Jiménez, anuncia també un projecte futur per transformar totalment el passeig.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Han començat les obres de reparació de 550 metres de l’extrem sud del Passeig Marítim de Platja d’Aro, el tram amb més afectat pel temporal Glòria al mes de gener. A més, però, l’alcalde del municipi, Maurici Jiménez, ha anunciat que tenen com a projecte de futur allargar el passeig fins a Port d’Aro i redefinir-lo per complet. 

El Subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramón, va visitar ahir Platja d’Aro en motiu de les obres de reparació que s’han començat al Passeig Marítim. Aquestes consistiran retirar la sorra fins a un metre per sota el nivell del mar i instal·lar una escullera de rocalla que quedarà placada sota la llosa del passeig. Que la seva base estigui sota el nivell del mar evitarà que en un futur es pugui descalçar un altre cop si es repeteix una situació meteorològica similar. La reconstrucció té un pressupost de 995.000 euros aportats per l’Estat i reduirà de 20 a 13 metres la secció pavimentada del passeig.

Per una altra banda, l’Ajuntament també invertirà entre 780 i 800 mil euros per reparar l’enllumenat públic del passeig i canviar tots els fanals amb l’objectiu de reduir la contaminació lumínica. Es preveu que tota l’obra de reparació del passeig estigui acabada al voltant de la Setmana Santa de 2021.

 

Projecte d’ampliació i transformació del Passeig

L’alcalde, Maurici Jiménez, anunciava ahir durant la visita de Bramón dues obres més que va qualificar de “cabdals” pel municipi: l’ampliació del Passeig fins a Port d’Aro juntament amb la construcció d’una passera que en faci de nexe (que ja es troba en fase de concurs) i la restauració completa del passeig. Maurici Jiménez va explicar que per aquesta transformació del passeig s’engegarà un procés participatiu, si l’escullera funciona.

Aquests mesos d’estiu també s’han dut a terme part de les obres de remodelació del Port d’Aro. A l’octubre les obres començaran la fase 2 i es treballarà en la millora del dic i l’execució de les instal·lacions del moll de Ponent. Es preveu que el nou moll estigui llest l’any vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -