25.7 C
Pals
Diumenge, 3 juliol 2022
- Publicitat -

Planten 230 arbres a la plana del Castell de Palamós

Es tracta d'una part del total de 550 exemplars que es varen plantar dins el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació d'aquest emblemàtic espai natural

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat el procés de reposició de 230 arbres a la plana del Castell. Es tracta d’una part del total de 550 exemplars que es varen plantar entre els anys 2017 i 2018, però que per diversos motius no varen arrelar correctament, i han mort. Aquesta actuació forma part del projecte de restauració integració paisatgística i ordenació d’aquest espai natural.

La tasca la realitza una empresa especialitzada sota la supervisió de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós. Es tracta de la mateixa que va ser l’adjudicatària del projecte de restauració, i que ara reposa aquests exemplars assumint-ne els costos.

Els arbres que es planten són l’alzina surera, pins i àlbers, una tipologia d’arbrat que permet consolidar les espècies que són autòctones d’aquest destacat espai natural. Aquest procés de reposició es realitza ara a l’hivern, ja que és l’època de l’any més adequada per a poder plantar aquests arbres i que arrelin correctament a la terra. A més a més, també s’han desenvolupat tasques per instal·lar un sistema de reg amb l’objectiu de garantir la irrigació de tot l’arbrat en èpoques de poca pluja.

Durant l’any 2017 i 2018 es va desenovolupar el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació del paratge de Castell per recuperar la riquesa i varietat mediambiental d’aquest espai natural del municipi, potenciant els valors naturals de l’indret i minimitzant els impactes que provoca l’elevada freqüentació de visitants. El cost global de projecte va ser de 700 mil euros, que es varen finançar en un 50% amb les subvencions del Pla de foment territorial del turisme de la Generalitat de Catalunya, i l’altra meitat, mitjançant els beneficis que aporta l’explotació de l’aparcament, una de les tasques més destacades d’aquest projecte i per on hi passen prop de 50 mil cotxes cada estiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Controlat l’incendi de Castell d’Aro

Durant la nit s'hi quedaran quatre camions d'aigua i un vehicle lleuger per seguir-lo controlant
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -