16.1 C
Pals
Diumenge, 2 octubre 2022
- Publicitat -

Els danys provocats pel temporal Gloria superen els 600.000 euros a Ullà

L’alcalde, Josep López, va valorar els danys causats al municipi en el darrer ple celebrat dimecres 5 de febrer. Afirma que encara queden més afectacions per comptabilitzar

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament d’Ullà estima que els danys provocats per les inundacions de la borrasca Gloria, que va afectar el territori entre el 20 i 23 de gener, s’eleven a més de 600.000 euros segons va explicar l’alcalde, Josep López, en el ple de dimecres 5 de febrer.

La part més afectada és la que correspon a l’espai públic i mobiliari urbà, amb un total de 535.000 euros, mentre que l’afectació en l’àmbit privat es troba al voltant dels 35.000 euros. L’alcalde va argumentar que el càlcul realitzat fins aleshores és aproximat perquè encara no han pogut valorar els estudis realitzats pels tècnics especialitzats i acotar un pressupost més exacte.

En el cas de les infraestructures i instal·lacions, la restauració dels camins i carreteres del pla totalment inundades s’estima que tindrà un cost de 96.000 euros, i la recuperació de la planta d’aigua potable, que va quedar totalment inundada, 52.000 euros. Pel que fa a la neteja desbrossat, restauració i recuperació dels marges, vores i riba del Riu Ter la xifra s’enfila fins als 125.000 euros, entre d’altres.

A les destrosses de l’espai públic i privat, cal afegir-hi les afectacions al món de la pagesia, que encara no s’han pogut valorar en la seva totalitat. L’alcalde va afegir que encara hi ha espais completament negats que impedeixen veure amb exactitud la magnitud dels danys ocasionats. També ha defensat la necessitat de millorar el desguàs del rec Madral per evitar les inundacions als camps i a la carretera de Verges.

En aquest sentit, López ha recordat que va rebre la visita del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila Fulcarà, i que hi va haver una trobada d’alcaldes al Consell Comarcal del Baix Empordà. “Espero que tota aquesta bona voluntat acabi en ajuda”, ha sentenciat l’alcalde, que ha esmentat que les preocupacions pels pagesos són, de més a menys, els recs, els camins i el manteniment.

Consultar totes les despeses en danys del temporal Gloria a Ullà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torna l’Empremtes amb els primers confirmats

El cicle de música Empremtes torna a la càrrega amb els primers artistes confirmats. El festival que aposta per la música de cantautor a moltes sales de la capital catalana, comptarà amb músics com El Niño de la Hipoteca, Raquel Lúa i Magalí Sare. Però, aquests són els primers noms que es desvelen del cartell
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -