3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Els danys provocats pel temporal Gloria superen els 600.000 euros a Ullà

L’alcalde, Josep López, va valorar els danys causats al municipi en el darrer ple celebrat dimecres 5 de febrer. Afirma que encara queden més afectacions per comptabilitzar

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament d’Ullà estima que els danys provocats per les inundacions de la borrasca Gloria, que va afectar el territori entre el 20 i 23 de gener, s’eleven a més de 600.000 euros segons va explicar l’alcalde, Josep López, en el ple de dimecres 5 de febrer.

La part més afectada és la que correspon a l’espai públic i mobiliari urbà, amb un total de 535.000 euros, mentre que l’afectació en l’àmbit privat es troba al voltant dels 35.000 euros. L’alcalde va argumentar que el càlcul realitzat fins aleshores és aproximat perquè encara no han pogut valorar els estudis realitzats pels tècnics especialitzats i acotar un pressupost més exacte.

En el cas de les infraestructures i instal·lacions, la restauració dels camins i carreteres del pla totalment inundades s’estima que tindrà un cost de 96.000 euros, i la recuperació de la planta d’aigua potable, que va quedar totalment inundada, 52.000 euros. Pel que fa a la neteja desbrossat, restauració i recuperació dels marges, vores i riba del Riu Ter la xifra s’enfila fins als 125.000 euros, entre d’altres.

A les destrosses de l’espai públic i privat, cal afegir-hi les afectacions al món de la pagesia, que encara no s’han pogut valorar en la seva totalitat. L’alcalde va afegir que encara hi ha espais completament negats que impedeixen veure amb exactitud la magnitud dels danys ocasionats. També ha defensat la necessitat de millorar el desguàs del rec Madral per evitar les inundacions als camps i a la carretera de Verges.

En aquest sentit, López ha recordat que va rebre la visita del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila Fulcarà, i que hi va haver una trobada d’alcaldes al Consell Comarcal del Baix Empordà. “Espero que tota aquesta bona voluntat acabi en ajuda”, ha sentenciat l’alcalde, que ha esmentat que les preocupacions pels pagesos són, de més a menys, els recs, els camins i el manteniment.

Consultar totes les despeses en danys del temporal Gloria a Ullà.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies