16.4 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

La Bisbal i Sant Feliu de Guíxols rebran la Flama del Canigó

La Flama del Canigó arriba als diferents pobles i es mostra pels carrers amb l’objectiu de donar a conèixer que comença la Nit de Sant Joan.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà acollirà, un any més, la tradicional arribada de la Flama del Canigó per Sant Joan. La Bisbal d’Empordà i Sant Feliu de Guíxols ja ho tenen tot a punt per a rebre aquest símbol que serveix de tret de sortida a les festes i revetlles de Sant Joan.  Enguany, tot i que el context no és encara de plena normalitat pel què fa l’alerta sanitària, els dos municipis baixempordanesos han programat aquest seguit d’actes per al proper dimecres 23 de juny:

Horaris a la Bisbal d’Empordà:

17.45 h Arribada de la Flama a la Rotonda de la Galetera (on es convidarà als assistents a acompanyar el seguici fins a l’Ajuntament).

18 h Rebuda a l’Ajuntament i lectura del manifest.

21 h Marxa de Torxes fins al Passeig Marimon Asprer.

21.30 h Sopar i revetlla de Sant Joan.

Horaris a Sant Feliu de Guíxols:

20.30 h Arribada de la Flama del Canigó al Passeig del Mar i lectura del manifest. Tanmateix, una estona abans, a les 19:00h en concret, la Flama haurà arribat a la plaça del Monestir, mentre que a les 19:30h s’emetrà el corresponent senyal d’avís des de la Torre del Fum del mateix monestir.

20.45 h Encesa de la foguera de Sant Joan.

Una tradició ancestral

Gràcies al treball desinteressat de molts grups i entitats de tots els territoris, i com cada any per aquestes dates, el dia 23 de juny la Flama del Canigó baixarà del cim i des del Coll d’Ares, d’una banda, i Els Masos, de l’altra, es distribuirà arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes. La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan arreu del territori català. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració
molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles, i serveix per donar la benvinguda al solstici d’estiu. El foc de la Flama del Canigó resta al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà durant tot l’any, fins que cada 22 de juny es pren la Flama i es puja fins al Canigó. Des del seu cim es distribueix entre tots aquells encarregats de recollir-la, i inicia el seu itinerari per encendre les fogueres de Sant Joan a centenars de poblacions.
La Flama del Canigó arriba als diferents pobles i es mostra pels carrers amb l’objectiu de donar a conèixer que comença la Nit de Sant Joan. Aquesta arribada es fa de les més diverses maneres, ja sigui en cotxe, en bicicleta, a peu o fins i tot en llagut, i de la mà d’una àmplia tipologia d’entitats, tant de l’àmbit esportiu, excursionista i cultural com veïnal. Són els anomenats equips de foc. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Clàudia Crehuet: “Amb la trobada d’autocaravanes volem promocionar el nostre entorn natural”

Aquest cap de setmana Santa Cristina d'Aro acull una trobada d'autocaravanes. L'objectiu és donar a conèixer el municipi i contribuir a la dinamització comercial i turística.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -