15.9 C
Pals
Divendres, 3 maig 2024
- Publicitat -

Josep Maria Garcia “Platja d’Aro va ser un dels ponts perquè les discoteques de la resta de la comarca anessin desapareguent”

L'oci nocturn és una de les activitats més interès desperta al jovent. Al Baix Empordà gaudim d'una gran selecció de discoteques, entre elles ZSA ZSA, Paladium, Costa Este..., etc. Però quins són els seus origens?

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Divendres passat vam parlar al Supermatí amb Josep Maria Garcia, membre del club de fans dels 60s, 70s i 80s de Palamós, que ens va aprofundir sobre l’esclat de les discoteques a Palamós i la centralització d’aquest tipus d’oci nocturn a Platja d’Aro.

Garcia explica que als anys 60, Palamós va patir un “boom” per diverses qüestions, també relacionades amb els estrangers que van venir a la Costa Brava i que van portar un món nou, divers.

A partir d’aquesta explosió deixarà de ser un poble corrent per convertir-se en un destí per a la vida nocturna. Savoy, Marinada i Roseto són les discoteques més famoses que van aparèixer en aquell moment, entre altres.

Més endavant, Platja d’Aro també es va transformar, convertint-se en el focus principal de discoteques. Madox, Patxá, Paladium…aquest resorgimet va cridar l’atenció als habitants dels pobles del costat i les discoteques de les rodalies van anar desapareguent. “Platja d’Aro va ser un dels ponts perquè les discoteques de la resta de la comarca anessin desapareguent”, explica Garcia.

Per altra banda, les discoteques que van sorgir entre els 60-80 van contribuir a relacionar persones de diferents poblacions de les rodalies. “Aquesta relació social va canviar la dinànica del poble, i també que les persones tinguessin una visió més àmplia, diferent”, afirma Garcia. És evident que les discoteques han marcat un abans i un després a les poblacions del Baix Empordà, un canvi que ha marcat a gairebé una generació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últim partit de la temporada, a casa i contra el líder

El Club Hoquei Palafrugell es prepara per disputar la última jornada de l'OK Lliga Plata, al Pavelló Municipal i contra un visitant d'excepció: el Lleidanet Alpicat
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -