11.5 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà aprova la regulació del lloguer d’habitatges buits

La regidora, Carme Vall, explica que la proposta és un recàrrec de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de fins al 50% als grans tenidors d’habitatges buits que fa més de dos anys que no han estat habitats

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dimarts 28 de setembre la Bisbal d’Empordà ha fet l’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals del 2022. Un dels canvis més importants que cal destacar és la variació que s’ha fet als lloguers dels habitatges buits, un problema que afecta la població bisbalenca des de fa temps. Aquestes ordenances han estat aprovades amb els vots a favor de l’equip de govern.

Tal com afirmen des del consistori, la regulació del lloguer d’habitatges buits serveix per controlar aquest mercat. I és que es vol fer un recàrrec a l’Impost de Béns Immobles (IBI) de fins al 50% als grans tenidors d’habitatges buits que fa més de dos anys que no lloguen o habiten la propietat. Això afecta especialment a les entitats bancàries. Amb aquesta mesura, tal com afirma la regidora, Carme Vall, es vol proporcionar un paquet important de pisos de lloguer social per solucionar el dèficit d’habitatge al municipi.

I és que des de l’equip de Govern reconeixen l’existència de la disparitat de rendes i problemàtiques socials al municipi. Aquestes ordenances seran l’esborrany previ pel pressupost municipal per cobrir les necessitats de la Bisbal d’Empordà. L’alcalde, Enric Marquès, va respondre les al·legacions afirmant que hi ha parts de la població que pateixen certes dificultats i que l’ajuntament vetlla per pal·liar aquesta situació.

Cal remarcar que les ordenances aprovades inicialment s’han apujat de manera proporcional a l’IPC d’aquest any, que va augmentar en un 2,7%. Aquestes ordnenaces no només afecten als béns immobles. Sino que també s’han realitzat canvis en l’Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica, l’Impost sobre Activitats Econòmiques i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres.

Per obtenir més informació podeu consultar les Ordenances Inicials a la web oficial de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -