15.1 C
Pals
Dimarts, 21 març 2023
- Publicitat -

Vanessa Gómez: “Des que es va llançar el projecte ‘Tour KM0’ al Baix Empordà han pujat les matriculacions a FP”

Vanessa Gómez, responsable de comunicació del projecte de Formació Professional (FP) al Baix Empordà anomenat Tour KM0, ha passat avui pel Supermatí de Ràdio Capital i ens ha parlat sobre aquesta activitat. El projecte, que va néixer fa dos anys, just abans de l’esclat de la pandèmia, té l’objectiu d’informar a tota aquella gent interessada sobre els cicles formatius, les sortides professionals i acadèmiques, sobre els centres on s’estudia, o com s’hi arriba.

Segons Gómez, la rebuda d’aquest projecte ha estat molt positiva, doncs explica que els alumnes necessitaven una eina com aquesta que els hi apropés tota la informació davant l’oferta d’estudis tan àmplia que hi ha. En aquesta línia, Vanessa Gómez ha dit que l’FP segueix estant molt estigmatitzada ja que sempre s’ha vist com que hi anaven “els que no volen o no valen per estudiar”. A més, ha afegit que, segons les dades, des que es va llançar el projecte Tour KM0 les matriculacions als cicles formatius del Baix Empordà han pujat.

En aquest sentit, els centres educatius del Baix Empordà que fan FP i que són els impulsors d’aquest projecte, són els següents: INS Baix Empordà de Palafrugell; INS La Bisbal; Institut Montgrí; Palamós Institut; i Institut de Sant Feliu de Guíxols. Tots ells tenen cicles formatius de grau mitjà i superior. De fet, de la Carme Palahí, coordinadora dels cicles formatius de l’INS Baix Empordà, va sorgir la idea de fer el projecte.

Vanessa Gómez també ha assegurat que l’oferta de places d’FP de cares al proper curs està garantida. A més, diu que cada any apareixen nous cicles formatius que ajuden a donar cabuda a tots els perfils i demandes. De la mateixa manera, Gómez explica que també tenen moltes sortides els cicles i que hi ha una gran quantitat d’oferta. Els que estudien electricitat, per exemple, “acaben els seus estudis d’FP i tenen feina assegurada”. A banda de l’ocupació, diu que la remuneració “és alta”, i encara que és relatiu perquè cada cas és únic, els sous en general “no estan pas malament”.

Per a tots aquells interessats o interessades, la pàgina web del projecte és la principal via d’informació: fpbaixemporda.com. També tenen el correu [email protected] com a eina per a respondre a qualsevol dubte o pregunta. Finalment, cada un dels cinc instituts participants del projecte han muntat un estanc als mateixos centres amb tota la informació d’FP, i qualsevol s’hi pot apropar i preguntar.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios