Ja ha finalitzat el termini de presentació de propostes per a la segona edició dels pressupostos participatius, que decidiran el destí d’una partida de 75.000 euros per a inversions. Aquesta és la primera fase de tot el procés ja que, ara, els serveis tècnics procediran a estudiar i analitzar amb detall el total de 27 propostes que s’han presentat enguany. El consistori s’haurà d’assegurar que aquestes reuneixin els diferents requisits, ser de competència municipal, que no contradiguin plans ja aprovats, que siguin realitzables tècnicament i viables econòmicament, que respectin el marc jurídic i legal existent, i que siguin considerades una inversió.

En la tercera fase es celebrarà un Fòrum Ciutadà de Priorització, en el qual es debatran quins projectes passaran a la fase final. La quarta i última etapa del procés consistirà en la votació de les propostes per part de la ciutadania. La votació es realitzarà mitjançant una eina electrònica que comptabilitzarà els vots.

En la primera fase, els veïns i veïnes del municipi van poder presentar les propostes via telemàtica, a través de la web dels pressupostos participatius, però també dipositant la butlleta a l’Ajuntament, al Centre Cívic i al Pavelló d’Esports.

La regidora de Participació Ciutadana, Mireia Bonilla, assegura que mitjançant aquest projecte participatiu “es motiva la transparència, la qualitat democràtica i el govern obert al municipi”. Bonilla afegeix que la primera edició va ser molt productiva i positiva per a la vila i que, d’aquesta manera, “l’Ajuntament dóna l’oportunitat als palsencs i palsenques de decidir com invertir una part del pressupost municipal”.