14.3 C
Pals
Divendres, 22 Novembre 2019

27 propostes als pressupostos participatius de Pals

Ara els projectes presentats s'estudiaran per tal de comprovar que compleixen amb els requisits tècnics per continuar en la següent fase.

El més llegit

El TSJC prohibeix fer un nou supermercat a la Bisbal d’Empordà

El TSJC tomba el pla parcial SUD-2 de la Bisbal d'Empordà, que afectava uns terrenys de l'entrada del municipi

Tres persones assalten una casa a Calonge, encaputxats i amb pistola

Els propietaris de l'immoble van ser amenaçats a punta de pistola perquè obrissin la caixa forta i així els lladres es van poder emportar joies, diners i telèfons mòbils

Mor Joan Aliu, antic propietari de la llibreria Mediterrània de Palafrugell

El palafrugellenc ha viscut una vida dedicada a l'activisme social i cultural de Palafrugell amb la llibreria Mediterrània

Torroella crea una ordenança de civisme i convivència ciutadana

Ha estat aprovada inicialment i algunes de les seves finalitats passen per "unificar criteris" i "millorar el sistema de cobrament de sancions"

Demanen 20 anys de presó, acusat de maltractar i agredir sexualment una noia de 15 anys a Palafrugell

L'acusat hauria retingut a la seva exparella en un aparcament de Palafrugell després d'una baralla violenta, la defensa en demana l'absolució perquè consideren contradictòria la declaració de la víctima
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Ja ha finalitzat el termini de presentació de propostes per a la segona edició dels pressupostos participatius, que decidiran el destí d’una partida de 75.000 euros per a inversions. Aquesta és la primera fase de tot el procés ja que, ara, els serveis tècnics procediran a estudiar i analitzar amb detall el total de 27 propostes que s’han presentat enguany. El consistori s’haurà d’assegurar que aquestes reuneixin els diferents requisits, ser de competència municipal, que no contradiguin plans ja aprovats, que siguin realitzables tècnicament i viables econòmicament, que respectin el marc jurídic i legal existent, i que siguin considerades una inversió.

En la tercera fase es celebrarà un Fòrum Ciutadà de Priorització, en el qual es debatran quins projectes passaran a la fase final. La quarta i última etapa del procés consistirà en la votació de les propostes per part de la ciutadania. La votació es realitzarà mitjançant una eina electrònica que comptabilitzarà els vots.

En la primera fase, els veïns i veïnes del municipi van poder presentar les propostes via telemàtica, a través de la web dels pressupostos participatius, però també dipositant la butlleta a l’Ajuntament, al Centre Cívic i al Pavelló d’Esports.

La regidora de Participació Ciutadana, Mireia Bonilla, assegura que mitjançant aquest projecte participatiu “es motiva la transparència, la qualitat democràtica i el govern obert al municipi”. Bonilla afegeix que la primera edició va ser molt productiva i positiva per a la vila i que, d’aquesta manera, “l’Ajuntament dóna l’oportunitat als palsencs i palsenques de decidir com invertir una part del pressupost municipal”.

Últimes notícies

Marilyn Manson publica una cover de ‘The End’ de The Doors

El nord-americà Marilyn Manson ha llançat una nova cançó, una versió del clàssic de The Doors anomenat ‘The End‘. El vídeo de la cançó està creat per Zev Deans i l’obra artística que apareix és una pintura d’aquarel·la del mateix Manson. ‘The End’ es va gravar amb la col·laboració del músic i productor Shooter Jennings…

Mor Joan Aliu, antic propietari de la llibreria Mediterrània de Palafrugell

El palafrugellenc ha viscut una vida dedicada a l'activisme social i cultural de Palafrugell amb la llibreria Mediterrània

Càritas Begur impulsa un Projecte d’Acompanyament a la Gent Gran

Càritas Begur treballa en el desplegament al municipi d’un nou Projecte d’Acompanyament a la Gent Gran amb la finalitat de pal·liar la solitud de les persones grans de la vila a través de la participació social i combatre de forma efectiva una de les principals problemàtiques socials existents: la progressiva pèrdua d’importància de les persones grans i l’exclusió que aquest fet està generant.

L’Ajuntament de Santa Cristina iniciarà el sanejament vegetal de la pineda del Suro de la Creu

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de l’àrea de Medi Ambient, té previst properament iniciar el sanejament vegetal de la pineda del Suro de la Creu, que es troba entre el nucli urbà i la zona esportiva.

Efemèrides – 22 novembre

Les efemèrides d'aquest 22 de novembre!

Més notícies