17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

La 28a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal recuperarà el Fira Bar amb espectacles de petit format

La proposta es presenta com un homenatge a Joan Bofill l’any del 10è aniversari de la seva defunció

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La XXVIII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà tornarà a omplir places i carrers de la ciutat amb més de 40 espectacles i un total de 35 companyies del 14 al 16 de juliol. Una de les novetats d’enguany és que, després d’algunes edicions sense poder-se dur a terme, enguany recupera el Fira Bar, la programació d’espectacles de petit format que es faran en 7 bars. La proposta es presenta com un homenatge al bisbalenc Joan Bofill l’any del 10è aniversari de la seva mort.

Un any més, l’eix programàtic continua apostant pel circ contemporani i propostes arriscades, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular per a tots el públics. La 28a edició destaca per l’augment de les companyies internacionals, ja que la programació d’enguany inclou un total de 8 companyies de fora de l’estat. A grans trets, la meitat dels artistes que actuaran a la Fira de Circ són catalanes, un 25 % són de la resta de l’estat, i el 25 % restant, procedeixen d’altres països: França (Cirque Pardi, Les Objects Volants, Trampoline2000, la Cie Allez Hop o les Enfants Serioux); Itàlia (Andy Spigola amb ‘Boato); Argentina (cia. A Tope, amb un espectacle homònim) o Brasil (Pauline Zoe, amb l’espectacle ‘Esfera).

Els propers 14, 15 i 16 de juliol, els emblemàtics espais bisbalencs com la plaça Major, el passeig Marimon Asprer o la plaça Germans Sitjar tornaran a omplir-se. Altrament, aquesta edició s’hi sumen dos nous emplaçaments: el carrer Ample i l’espai de darrera el Camp de Futbol Pere Plaja que, sense anar més lluny, acollirà l’espectacle inaugural amb ‘Rouge Nord’ de Cirque Pardi. La companyia francesa submergirà el públic en un fresc cinematogràfic a la frontera entre Quentin Tarantino i Wim Wenders, fent ús de tècniques circenses d’alt risc combinades amb un encantador univers mecànic.

Això serà el tret de sortida de les tres jornades bisbalenques carregades de clown, acrobàcies, malabars, aeris, roda cyr, equilibrisme, diàbolo, malabars, màstil, suspensió capil·lar i, fins i tot, pinzellades de dansa contemporània, entre d’altres. Aquestes són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d’enguany repartides en més de 40 espectacles d’una trentena de companyies. Noms com Troposfera XYZ, Kerol, Sienta la Cabeza, Moi Jordana, Pere Hosta, Cia. Caída, Cia. Pakipaya, Mr Copini, Amer, Los Herrerita, Andrea Ríos, Cia. Eia, Du’k’to, Oriol Borràs o Circ Pànic, posen de manifest la voluntat de seguir potenciant el circ que es fa al territori català.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×03 – 27 setembre 2023

TRACKLIST – ESPECIAL HEARTSTOPPER GABRIELLE APLIN – NEVER BE THE SAME FITZ AND THE TANTRUMS – OUT OF MY LEAGUE TEGAN AND...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -