17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Caganer.com inaugura una nova botiga a Platja d’Aro i treballa per obrir punts de venda a l’Estat i a altres països europeus

La companyia, amb seu a Torroella de Montgrí, té el desig d’expandir-se a curt i mitjà termini i està negociant per posar en marxa nous establiments a Itàlia, Grècia, Croàcia i Malta

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Caganer.com inaugura demà a les 5 de la tarda a Platja d’Aro la seva vuitena botiga. El local, de 45 metres quadrats, es troba al número 80 de l’avinguda S’Agaró i ofereix als seus clients tota la col·lecció de caganers, formada per unes 600 figures elaborades artesanalment. L’empresa familiar empordanesa, que fa 31 anys que s’inspira en personatges famosos d’actualitat, posa en marxa aquest estiu un nou establiment amb la voluntat d’obrir-ne properament en d’altres localitats de costa, al mateix temps que treballa per expandir-se a més ciutats de l’Estat i a d’altres països europeus.

Sergi Alós, membre de l’empresa familiar Caganer.com, explica que “Platja d’Aro és una localitat amb un flux de gent important, sobretot a l’estiu. Allà s’hi han posicionat companyies importants i potents i nosaltres el que volem és estar amb les grans marques”. Considera que esdevé un factor clau començar-hi amb bon peu per “després treballar amb la intenció d’obrir noves botigues en d’altres poblacions de costa perquè d’aquesta manera la gent que les visita, ja siguin clients nacionals o internacionals, puguin trobar una icona catalana com ho són els caganers”.

Amb set establiments a Catalunya i un altre a Madrid, la companyia empordanesa treballa per obrir-ne més a diversos punts de l’Estat i també a d’altres països europeus. Caganer.com manté contactes amb possibles associats a ciutats com València i Màlaga, al mateix temps que hi ha interès per tenir botigues a Itàlia, Grècia, Malta i Croàcia. “Ens arriba aquesta voluntat i això vol dir que estem fent bé les coses i que agrada el que oferim. Estem molt orgullosos de poder donar a conèixer una figura representativa de Catalunya com ho és el caganer arreu del món. Part de l’èxit és la possibilitat de disposar d’uns quants establiments a Barcelona que s’han convertit en un aparador immillorable de cara a les persones que les visiten provinents de tot el planeta”, assegura Sergi Alós.

Desestacionalitzar la figura del Nadal

Caganer.com es manté fidel a la tradició dels pessebres catalans que reconeix el caganer com a figura entranyable, ineludible i respectada. Ja al segle XVIII es considerava que portava sort, salut i tranquil·litat i servia per adobar la terra del pessebre de l’any següent. Des del 1992, l’empresa empordanesa s’ha fixat com  a objectiu donar a conèixer la cultura catalana arreu del món i és per això que temporada rere temporada crea noves figures que homenatgen personatges reals i de ficció coneguts a d’altres països per fer-ne un tribut i sense pretendre ser una burla.

D’aquesta manera la seva internacionalització ha anat creixent amb el pas dels anys i amb l’obertura dels nous establiments s’ha volgut desestacionalitzar aquesta figura tradicionalment vinculada a les festes de Nadal, per assentar-la com un record de viatge pel visitant que ve a Catalunya en qualsevol època de l’any.

Vuit botigues i l’experiència del caganer

Des d’aquest mes de juliol són vuit les botigues que té obertes Caganer.com, cinc d’elles a la ciutat de Barcelona, on hi va inaugurar la més recent el passat mes de desembre al davant el Palau de la Música Catalana. També disposa d’establiments a Madrid, Platja d’Aro i Torroella de Montgrí, seu del taller d’elaboració. L’empresa té actualment un catàleg d’unes 600 figures artesanes i totes elles compten amb el distintiu oficial de Producte Artesà de Qualitat (PAQ) que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Els productes utilitzats per a elaborar les figures són de proximitat com per exemple el fang, que prové de la Bisbal d’Empordà.

A finals del 2022 es va posar en marxa el Caganer Experience, una nova activitat educativa que permet, al públic infantil i adult, pintar el típic caganer pagès català en una sessió didàctica de 90 minuts guiada a través d’un audiovisual disponible en català, castellà, anglès i francès. Aquesta experiència va a càrrec de l’artista-actor Salvador Galí, qui s’encarrega d’explicar l’activitat pas a pas mitjançant una videotrucada.

Durant la sessió, Joan Amades explica la història del caganer, l’escultor Marc Alós en desgrana el seu procés de creació i Sergi Alós enumera les figures que tenen més èxit. Tots dos germans encapçalen la segona generació de l’empresa familiar que va iniciar l’any 1992 la seva mare, Anna Maria Pla. Les experiències es poden ¡ fer a les botigues de Barcelona i Torroella de Montgrí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -