6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Vídeo: Més de 400 persones participen a la inauguració del nou projecte de Ràdio Capital

Si per celebrar 20 anys hem muntat aquest pollastre, tremoleu pel que farem quan en celebrem 40.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El cap de setmana ha sigut intens per a la família (col·laboradors i oients) de Ràdio Capital de l’Empordà. Dies abans s’havien exhaurit les reserves disponibles per a les dues presentacinos literàries previstes i creixia els confirmacions per part d’oients que volien conèixer la seva nova casa.

Els actes van arrencar divendres a la plaça del Centre Cavallers, situada davant l’estudi de la ràdio, plena a vessar per escoltar Lluís Llach que venia a presentar el seu llibre, “Escac al destí”, convidat per Ràdio Capital i la Llibreria Vitel·la.

El dissabte a primera hora la ràdio es va anar omplint de persones curioses que volien veure com és el nou estudi Juli Pedrero, de Ràdio Capital i conèixer-ne els detalls de tot el procés de conceptualització i construcció.

A les 12 del migdia, un centenar de representants d’entitats culturals, comercials, socials, d’altres mitjans de comunicació de la comarca i de les institucions (President del Consell Comarcal, Joan Lourerio, Alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores diputats i diputades al Parlament de Catalunya), van ser presents a l’acte més institucional del cap de setmana, on els resposables de l’emissora van explicar la trajectòria i el projecte de futur, vinculat a l’escola de ràdio i periodisme digital de l’Empordà. Tot plegat acompanyat amb la música de la jove artista Palafrugellenca, Paula Sanchez Dalfó i del pastís que una parella, oients de Ràdio Capital, ens van portar per celebrar l’efemèride.

Pastís Ràdio Capital

A partir de les cinc, Dani Cortés obria des de la plaça del Centre Cavallers una programació especial per on hi van desfilar artistes com Mazoni, Miquel Abras, el Mac Nil, Anna Saez, Mireia Costas i Albert Solà, el Monarca de la Bisbal, en una xerrada conjunta amb Adrià Pujol. Tot plegat camí de les nou del vespre, moment en que començava el Festival d’Eurovisió que es va poder seguir gràcies al programa especial que vam fer per la ràdio, per Internet amb format audiovisual i amb públic a la plaça.

La traca final l’ha posada en Marc Giró que ha vingut per presentar el seu nou llibre “Pijos”. De nou amb la complicitat de la Llibreria Vitel·la, la Plaça del Centre Cavallers s’ha omplert per escoltar l’autor barceloní.

Galeria d’imatges

Un estudi, un projecte al servei dels joves periodistes del Segle XXI

Després de sis mesos de planificació i muntatge, aquest dissabte hem inaugurat l’estudi Juli Pedrero, de Ràdio Capital. Però, per què aquest nou estudi és especial?

Perquè està pensat per fer ràdio visual. Hi podem fer continguts en format audiovisual pensats per les xarxes, mentre per la ràdio hi sona una altra cosa. Perquè avui la ràdio entra pels ulls i per això l’hem fet a peu de carrer. Perquè els mitjans de comunicació són cultura i volem aprofitar l’estudi i la plaça on s’ubica per generar activitat cultural i perquè l’estudi servirà per formar joves que vulguin aprendre a fer ràdio i periodisme digital del segle XXI.

L’estudi està equipat amb tecnologia digital d’última generació. Pot rebre i enviar centenars de senyals d’imatge i so a través d’un protocol informàtic. Mitjançant una xarxa privada de fibra òptica connectem l’estudi amb d’altres estudis des dels quals emetem diferents espais i continguts diaris. L’estudi està equipat amb 5 càmeres de vídeo que alimenten un sistema de realització automàtica, que selecciona la càmera en funció de la persona que parli a cada moment.

Un estudi tan especial havia de tenir un nom a l’alçada. Per això li hem posat el nom d’estudi Juli Pedrero, en homenatge a un dels impulsors de Ràdio Capital, traspassat el 2020 a causa d’una llarga malaltia.

El disseny de l’estudi l’ha fet la interiorista, artista i col·laboradora de Ràdio Capital, Alba Cunillera i la seva conceptualització i muntatge tècnic ha anat a càrrec dels diferents col·laboradors del mitjà.

Així ha quedat el nou estudi de Ràdio Capital

Vídeo: Així ha quedat el nou estudi Juli Pedrero, de Ràdio Capital

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -