Ahir al vespre es va celebrar a la Nau dels 50 metres de Palamós un Gran Sopar Groc Solidari, que va comptar amb l’assistència de 570 persones. Les places es van exhaurir fa dies. L’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Palamós, Sant Joan i Vall-llobrega, Òmnium Cultural i Piulades a la Fresca, tenia com a objectiu “exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats“.

La vetllada va començar a les nou del vespre. Cada comensal va pagar un tiquet de 25 euros, els quals van destinats a la “Caixa de Solidaritat” que van executar l’ANC i Òmnium per ajudar als presos.

A l’acte hi va assistir la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri i el professor de la Universitat de Princetown, Carles Boix. També van assistir alguns familiars dels polítics empresonats. Paluzie i Mauri van defensar “seguir endavant amb la República Catalana”. El mateix va fer Carles Puigdemont, que va intervenir per videoconferència des de Waterloo, i va asseverar que “la meitat del camí ja està fet” i que “cal prosseguir-lo“.

L’autobús d’Òmnium, avui a Pals

Recentment, Òmnium ha presentat una campanya per “fer pedagogia de l’existència de presos polítics i exiliats” i fa circular un autobús que en demana la llibertat. Justament avui, aquest vehicle s’atura a Pals.