25 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Absolts els sis acusats per intentar endur-se una senyal de ‘Municipi adherit a l’Associació de Municipis per Ia Independència’ a Pals

La sentència diu que no hi ha proves per demostrar que arrenquessin el cartell i conclou que ja el van trobar a "terra"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ja hi ha sentència pels sis acusats que van intentar endur-se una senyal de “Municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència” la nit del 6 de juny passat. El jutjat d’instrucció número 1 de la Bisbal d’Empordà ha decidit absoldre’ls.

L’escrit recull que no ha quedat provat que els processats, que van anar a la població amb l’objectiu de retirar llaços grocs de l’espai públic, arrenquessin el cartell situat a l’entrada del municipi, segons indiquen altres mitjans. El jutjat conclou que “van trobar la senyal a terra i la van introduir al vehicle”.

Així, doncs, s’han descartat els dos delictes dels quals els acusava l’advocada de l’ajuntament de Pals: delicte lleu de furt i delicte lleu de danys amb agreujant de disfressa. També demanava condemnar-los a pagar una multa de 1.800 euros, però s’ha refusat.

Segons informen altres mitjans, l’argument del jutjat per absoldre i refusar els dos delictes és, per una banda, que no ha quedat acreditat el furt perquè l’únic extrem que ha quedat provat és que els processats “van trobar la senyal a terra”, tal com ells mateixos van argumentar al judici. L’altra és que l’acusació no ha aportat cap prova sobre que això no fos així”, exposa la sentència que a més recull que la policia no els hi va localitzar “cap objecte útil” per extreure la senyal.

La sentència diu també que no hi ha proves que els sis processats actuessin amb la intenció d’aconseguir un benefici econòmic per endur-se la senyal. És evident que la voluntat dels denunciats era retirar de l’espai públic el llaços grocs per ser una expressió política d’una determinada opció contrària a la seva”, exposa el jutjat. A més a més, “tots ells van indicar que havien agafat la senyal com a deixalla i un d’ells va indicar, fins i tot, que el destí que considerava més oportú per al rètol era l’abocador”. El rètol estava “a terra” i els processats es van limitar a “introduir-la en un dels vehicles que utilizaven”, exposa l’escrit.

També es rebutja que els fets es puguin considerar un delicte lleu de danys. L’escrit expressa que l’ajuntament era propietari de la senyal i que, just després de la intervenció policial, la va tornar a col·locar al seu lloc. “La recol·locació impedeix determinar els danys que presentava la senyal quan va ser intervinguda”, conclou el jutjat. Altrament, la fiscalia ha refusat condemnar-los a pagar una multa de 1.800 euros per un delicte lleu de furt o per un delicte lleu de danys amb una circumstància agreujant de disfressa per anar amb la cara tapada.

Aquest acte no ha estat l’únic que han patit les senyals de “Municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència” col·locades al municipi de Pals. Fa uns mesos, el març de 2018, els van pintar amb esprai negre per tapar els escrits.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -