27.6 C
Pals
Diumenge, 3 juliol 2022
- Publicitat -

A punt d’acabar la primera fase d’obres per poder visitar La Torre de les Hores de Peratallada

La segona fase es durà a terme al llarg del 2019

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Forallac i la Diputació de Girona han començat les obres i actuacions per fer visitable la Torre de les Hores de Peratallada (s. XIII-XV), una de les més representatives i ben conservades del sistema defensiu del conjunt medieval. L’any 2017 ja s’hi van fer alguns treballs perquè l’estructura de la torre es trobava força malmesa. A finals d’aquest mes acabarà una primera fase pressupostada en uns 30.000€, i la segona es farà al llarg del 2019.

A més de la vista panoràmica del poble que es podrà veure, la seva futura obertura permetrà també donar a conèixer als visitants i veïns del municipi com funcionava una torre de defensa medieval.

En concret, a la torre s’hi posarà una escala metàl·lica interior que permetrà pujar fins al campanar, i a més es reproduirà el terra del pis central, avui en dia desaparegut, aprofitant els forats existents a les parets originals, on s’encabiran bigues de fusta. L’actual cobertura de l’edifici es retirarà i se’n posarà una de plana. A la part superior quedarà visible un rellotge que funcionarà amb una peça mecànica del s. XIX.

El projecte ha estat elaborat pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona, que en aquesta primera fase aporta 24.200 euros. La resta els aporta l’Ajuntament de Forallac.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El director del resort Hapimag evacuat per l’incendi de Castell d’Aro: “Vam veure flames de fins a 30 metres”

Els Bombers continuen treballant a les zones afectades i algunes cases han patit danys a l'exterior
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -