13 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

Acció Climàtica concedeix 3,8 milions d’euros en més de 200 ajuts per les cobertes malmeses durant la pedregada de la Bisbal

A més, s'han atorgat més de 728.000 euros per instal·lar plaques fotovoltaiques a les cobertes substituïdes a la Bisbal

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), ha resolt la concessió dels ajuts corresponents a la retirada i descontaminació de les cobertes de fibrociment afectades per la històrica pedregada de la Bisbal d’Empordà, i municipis propers, el passat 30 d’agost, i a instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic a les cobertes substituïdes.

En la convocatòria extraordinària per enretirar cobertes, s’ha resolt que, de les 233 sol·licituds d’ajut presentades, un cop revisades, s’ha emès informe favorable sobre 204, que compleixen les bases reguladores. La pràctica totalitat de les sol·licituds que han tingut informe desfavorable ha estat perquè s’havien efectuat per duplicat. En total, s’han concedit 3.828.870,46 euros per a aquest concepte.

D’aquesta manera, la Generalitat està promovent la retirada segura del fibrociment, un material de construcció fet de ciment i fibres d’amiant amb una gran resistència però perillós per a la salut quan aquestes fibres es desprenen i s’inhalen. La neteja i la retirada, l’han de realitzar les empreses inscrites al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA), i els residus s’han de destinar a una empresa que figuri en el Registre General de Persones Gestores de Residus de Catalunya.

També ha atorgat les subvencions a les 38 sol·licituds rebudes per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes substituïdes a la Bisbal per un import de 728.567,75 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -