14.6 C
Pals
Dissabte, 23 octubre 2021
- Publicitat -

Activen el Pla Alfa per prevenir incendis al Baix Empordà

S'activa el nivell 1, que implica un risc mitjà d'incendis forestals

Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

La Direcció General de Forests del Departament d’Agricultura ha activat per demà el Pla Alfa al Baix Empordà al nivell 1. En una setmana on les protagonistes seran la calor i la xafogor, s’activa aquesta mesura per tal de prevenir possibles incendis forestals.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d’incendi que es produeixin. L’escala de perill s’avalua del 0 al 3.

En el cas del nivell 1, implica la vigilància prioritària d’incendis forestals. Les actuacions bàsiques són el control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 metres de zones forestals. També contempla la identificació de l’autor del foc, el qual s’ha d’apagar i es fa un control exhaustiu de llocs predeterminats d’especial risc. L’onada de calor que travessa la comarca fa propícia aquesta actuació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -