3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Adrià Salas, Suu i Cesk Freixas inauguren la col·lecció poètica Contraveu

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Cesc Freixas, Adrià Salas i Suu, tres dels músics més seguits i exitosos del panorama musical de casa nostra, emprenen una nova aventura com a poetes publicant els seus llibres de poesia amb Rosa dels Vents. D’aquesta manera, l’editorial més important del nostre país presenta Contraveu, una nova col·lecció de poesia i textos breus que neix amb la voluntat de trobar noves veus en llengua catalana.

Rosa Moya, editora de Rosa dels Vents, ha explicat que aquesta és una col·lecció que se centra en “veus catalanes, reivindicatives i que emocionen”. Segons ella, aquests trets títols comparteixen trets similars i a l’hora tots han estat concebuts amb una voluntat estètica molt diferents entre ells.

La primera en fer-ho va ser la cantant Suu amb la publicació de Fauna o amor, un recull de microrelats i poemes a on l’autora fa un crit a l’amor -a tots els tipus d’amor- i que pel fet de formar part de la seva intimitat, mai s’ha atrevit a posar-hi música i cantar. La barcelonina explica que Fauna o amor és un viatge per diferents etapes, des de l’enamorament més tòxic i nociu fins a l’alliberament de l’amor, i a on regala al lector passió, dubtes i molta intensitat. Aquest títol és el primer llibre que publica la jove cantant que actualment acaba de presentar el seu segon àlbum, Ventura (Halley Records, 2020).

Adrià Salas ha sigut la segona veu catalana que s’ha embarcat en aquesta nova aventura literària. El cantant i compositor de La Pegatina publicarà Salsa, a on, segons ell mateix explica, el lector descobrirà un Adrià que no havia vist mai fins al moment. “He recuperat velles cantarelles i les faig parlar, ara que els ha arribat el moment. He preparat per a tu moltes propostes indecents”. En el llibre s’hi podran trobar, de la mateixa manera que a les seves cançons, textos en català i en castellà, dos mons i dues parts ben diferents de la seva manera de ser.

Finalment, Cesk Freixas presenta El delta de les paraules, un llibre dividit en tres capítols que simbolitzen el curs d’un riu. Un riu entès com el pas del temps i de la vida i que es divideix en la font, el meandre i el delta, que fan referència a la presa de consciència, la protecció de la memòria i la reflexió sobre la necessitat de posar les paraules en el centre.

L’entrada Adrià Salas, Suu i Cesk Freixas inauguren la col·lecció poètica Contraveu ha aparegut primer a Primera Fila.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies