Què fer aquest Sant Jordi al Baix Empordà

A la Bisbal, des de les 10 del matí i fins al vespre, hi ha tot tipus de propostes, a part de les clàssiques parades de llibres i roses 

Sí, de fet des de les 10 del matí i fins a les 8, trobareu aquestes parades al passeig Marimon Asprer.
A partir de les 11 hi haurà una visita guiada i descoberta de la Biblioteca Municipal, una activitat emmarcada sota el projecte Ciutat Vella.
A dos quarts de 6 de la tarda Animació infantil Gresca Fresca amb la companyia deParranda. I a dos quarts de 7 de la tarda, audició de sardanes amb la cobla Els Rossinyolets a la Biblioteca Municipal.
I finalment a les 8 l’entrega del premi novel·la Empordà, organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal.

I de la Bisbal ens desplacem a Begur, on el municipi també ha preparat des de racons de contes, passant per recitals de poemes, rues o sardanes. 

A partir de dos quarts d’onze del matí, comença la rua de Sant Jordi, a càrrec de l’Escola Doctor Arruga, pel centre del poble.
A les 11 hi haurà recital de poemes amb els nens i nenes de l’escola, a la plaça Forgas. A més hi haurà cantada col·lectiva de la cançó Els personatges.
A les 12 lectura compartida de fragments literaris, a l’església de Sant Pere, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Begur.
A les 3 racons de contes a diferents aules de l’escola. A dos quarts de 5, intercanvi de contes i llibres a la mateixa escola. I finalment a dos quarts de 7, sardanes a la plaça de la Vila, amb la Cobla Baix Empordà.
I evidentment que al llarg de tot el dia i al centre del poble, hi haurà parades de roses i llibres.

A Pals també celebren el Sant Jordi amb el lliurament premis del concurs literari. Així mateix a partir de les 5 de la tarda a Ca la Pruna hi haurà animació infantil i berenar amb el grup Landry Rumbero. I a la mateixa hora i també a Ca la Pruna, la XXII edició de Llapis de Sant Jordi amb les categories infantil i juvenil. A les 7, serà el torn dels adults.

I de Pals seguim el nostre recorregut a L’Estartit i Torroella.

Des de les 9 del matí a la plaça de l’Església hi haurà fira de llibres, roses i entitats. A les 10 comencen els Jocs Florals de l’Escola Portitxol.
A dos quarts d’una, continuen amb un bingo de llibres, roses i pastissos del bell racó.
A dos quarts de quatre, espectacle familiar, Un món i un munt de dracs i finalment a dos quarts de 5, berenar popular, ofert per la pastisseria Brugués.

I a Torroella des de les 10 a Can Quintana, Fira de llibres, rosa i entitats, amb la col·laboració de diferents comerços i entitats del municipi.
A dos quarts de 6 a la plaça d’Espanya, Sardanes amb la cobla La Principal de Banyoles. I finalment a les 8 a la Casa Pastors, Lliurament de premis literaris, El Càlam de Sant Jordi.

I ara ens desplacem fins a Palamós, que també ens han preparat un dia d’allò més intens i ple de cultura!

Des de les 10 del matí fins a les 8 al Carrer Major, parades de llibres i roses. Al mateix lloc i fins a la 1, hi haurà intercanvi de llibres en català.
També des de les 10, però fins a les 2, lectura continuada de Sant Jordi, amb Retalls de la fosca d’Albert Segú i Vilahur, amb la presència de l’autor en l’obertura de la lectura. Aquesta activitat tindrà lloc a la plaça del Forn.
I a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Palamós, recepció de les entitats de Palamós i inauguració de l’exposició Blau del Llegat Francesc Galí.

I de Palamós, anem una mica més al nord, a Palafrugell, que no es queden curts i al llarg de tot el dia han preparat un seguit d’activitats per tota la població. Entre elles la fira de roses i llibres, que trobarem als carrers de les Valls i de Cavallers. 

A dos quarts d’onze hi haurà el lliurament dels premis escolar Mestre Sagrera al Teatre Municipal de Palafrugell.
I a les 12 a la plaça Nova, audició de sardanes amb la Cobla La Principal de la Bisbal.
I a la mateixa plaça i a les 11, les 3 i les 5 de la tarda, llibre de lectura, amb textos de Josep Pla.
Així mateix la Fundació Josep Pla tindrà les portes obertes de les 9 a les 2 i de les 4 a dos quarts de 7 de la tarda.

I acabem el nostre recorregut a Platja d’Aro, que des de primera hora i fins al vespre, celebren el dia de Sant Jordi amb una gran varietat de propostes, que van des de xerrades, trobades de puntaires o alguns lliuraments de premis.

Comencem al Centre Cívic Vicenç Bou, ja que durant tot el matí i fins a les 2, trobareu tallers, lectures de textos en diferents idiomes, paradetes de llibres, difusió d’entitats i un espectacle de petit format.

També a les 10 i fins a la una a l’avinguda de S’Agaró, tindrà lloc una nova trobada de puntaires, que enguany arriba a la dotzena edició.

A dos quarts de 6 de la tarda a la Biblioteca Mercè Rodoreda, hora del conte amb la història de Sant Jordi com mai te l’havien explicat. Sessió de contes que explica les diferents aventures que el cavaller va passar abans de salvar a la princesa de les mans del drac.
Tot plegat a càrrec de Vivim del Cuentu.

I tot seguit, lliurament dels Premis del Concurs de dibuix de Sant Jordi 2018.
A les 7 a la mateixa biblioteca, xerrada, El cava i l’embriaguesa a la literatura amb Calidoscopi Cultura. Posteriorment s’entregaran els guardons del 8è concurs cartes d’amor o no i del Premi literari Carme Lafay.