29 C
Pals
Dilluns, 4 juliol 2022
- Publicitat -

Queixes a Aiguafreda per les algues a la rampa d’accés al mar

Només en un dia han relliscat fins a set persones i denuncien que no saben com explicar el problema al consistori

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les algues a la Cala d’Aiguafreda de Begur són molt habituals però aquest any ha augmentat el nombre de plantes aquàtiques. El problema és la barreja de les algues, l’aigua i la pendent de la rampa provoca moltes relliscades.

Algunes fonts consultades per Ràdio Capital expliquen que s’ha trucat fins a quatre vegades a l’Ajuntament de Begur. Només al llarg d’aquest dimarts, han caigut fins a set persones.

Relliscades a la Cala d'Aiguafreda de Begur
Rampa d’accés a la zona d’embarcacions i les escales a la zona de banyistes a la Cala d’Aiguafreda

La situació s’ha agreujat aquest dimarts quan una senyora estrangera, d’uns 55 anys, ha relliscat quan intentava entrar a l’aigua. Amb una trucada al 112, s’ha mobilitzat una ambulància del SEM i un equip de la Creu Roja. Després, minuts més tard, ha arribat la grua municipal de Begur però per fer la seva funció diària; baixar la pilona que hi ha a l’accés d’Aiguafreda que impedeix l’entrada de cotxes.

La pilona impedeix l’accés dels cotxes a la Cala d’Aiguafreda durant el dia

L’ambulància ha aconseguit esquivar la pilona i ha pogut accedir a la zona de bany prèviament. En aquell moment, l’agent de la Policia Local, ha informat que el seu cos no tenia notícia de la gran quantitat de relliscades que hi ha diàriament a la Cala d’Aiguafreda. Preguntat pels habituals de la zona, ha defensat que aquella rampa és per l’accés a les embarcacions i no a la zona de banyistes. Una resposta que s’entén si no fos perquè des de les 11:00 fins a les 19:00, els cotxes tenen l’accés prohibit a la cala i per tant no poden descarregar les embarcacions.

Tot i la separació dels espais, entre banyistes i embarcacions; els nadadors també accedeixen per la rampa a l’aigua perquè els vehicles no poden circular durant les hores centrals del dia.

Relliscades a la Cala d'Aiguafreda de Begur
Rampa d’accés al mar a la Cala d’Aiguafreda amb les algues que delimita la zona de banyistes (dreta) amb la d’embarcacions (esquerra)

Les fonts consultades per Ràdio Capital han explicat que les relliscades són habituals.  Des de la Cala d’Aiguafreda esperen que amb els apunts que la policia ha escrit, la solució arribi ràpidament.

Malgrat la notícia, aquesta no és l’única polèmica que la Cala d’Aiguafreda ha viscut enguany. La zona ja ha estat notícia amb la nova modificació del POUM de Begur i les diferents informacions que s’han publicat per part de les associacions ecologistes i del consistori. Com també les reunions informatives per explicar exactament el projecte als interessats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La història darrera aquesta fotografia del Club Golf d’Aro durant l’incendi de Castell d’Aro

Rocío Aranda, directora del Club Golf d'Aro, explica que el divendres passat a la tarda, es van adonar que hi havia un incendi a prop del seu club de golf quan van començar a veure fum. Ens explica com van viure aquesta situació.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -