25.1 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019
  • Notícies

La polèmica continua instal·lada a Begur després de la reunió amb els veïns d’Aiguafreda

El consistori i els habitants opositors a aquesta modificació han exhibit unes clares diferències sobre com encarar la construcció de noves finques

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.

Davant de l’enuig d’alguns veïns d’Aiguafreda i membres d’associacions ecologistes per l’aprovació inicial de la modificació del POUM, l’Ajuntament de Begur ha sortit al pas i ha perfilat els detalls del projecte en una reunió informativa per als veïns. Malgrat però, la manca de sintonia entre ambdues parts s’ha fet evident. Per una banda, els habitants opositors a aquesta idea han exigit a l’Executiu municipal que “s’alineï amb els interessos dels ciutadans” i, conjuntament amb les associacions ecologistes, han demanat la desclassificació del sòl urbanístic per l’impacte ambiental que podria tenir.

L’alcalde de Begur Joan Loureiro ha recordat que “fins divendres” es poden presentar al·legacions al projecte i que el consistori les estudiarà totes. L’alcalde ha manifestat que el pilar essencial d’aquesta modificació és dotar de serveis bàsics aquesta urbanització -que ha recordat que “ja existeix”-, com seria un nou dipòsit d’aigua o l’enllumenat públic. D’altra banda, ha desmentit categòricament que siguin 400 les finques a construir, com diuen els ecologistes, i ha xifrat en 180 les finques pendents d’edificar.

L’assessor jurídic del consistori begurenc, Josep Maria Llauradó, ha declarat que la modificació del POUM recentment aprovada no canvia res del que ja es va aprovar els anys 1975, 1980, 1982, 1989 i el POUM del 2003. També ha contextualitzat la situació amb l’explicació dels antecedents a aquesta modificació:

Paral·lelament, l’advocat ha volgut destacar que “el tema central” és que, per tal d’aturar aquestes construccions, és obligat pagar una indemnització que seria “inassumible” per l’Ajuntament a aquells propietaris dels terrenys on preveuen construir la seva finca. Així ho explicava:

El batlle de Begur ha obert la porta a seguir explorant alternatives, com pot ser la indemnització -tot i que admet la seva pràctica impossibilitat-, fer unes molt bones al·legacions, o pactar amb la Generalitat uns nous convenis que, difícilment, serien viables:

Altrament, també ha assistit i ha participat a la reunió un membre de Tecplan, equip redactor de la polèmica modificació, que ha explicat molt detalladament les accions a dur a terme. Els assistents, però, han reclamat “més claredat” i un “menor perfil tècnic”.

Últimes notícies

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies