12.7 C
Pals
Dijous, 8 desembre 2022
- Publicitat -

La polèmica continua instal·lada a Begur després de la reunió amb els veïns d’Aiguafreda

El consistori i els habitants opositors a aquesta modificació han exhibit unes clares diferències sobre com encarar la construcció de noves finques

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Davant de l’enuig d’alguns veïns d’Aiguafreda i membres d’associacions ecologistes per l’aprovació inicial de la modificació del POUM, l’Ajuntament de Begur ha sortit al pas i ha perfilat els detalls del projecte en una reunió informativa per als veïns. Malgrat però, la manca de sintonia entre ambdues parts s’ha fet evident. Per una banda, els habitants opositors a aquesta idea han exigit a l’Executiu municipal que “s’alineï amb els interessos dels ciutadans” i, conjuntament amb les associacions ecologistes, han demanat la desclassificació del sòl urbanístic per l’impacte ambiental que podria tenir.

L’alcalde de Begur Joan Loureiro ha recordat que “fins divendres” es poden presentar al·legacions al projecte i que el consistori les estudiarà totes. L’alcalde ha manifestat que el pilar essencial d’aquesta modificació és dotar de serveis bàsics aquesta urbanització -que ha recordat que “ja existeix”-, com seria un nou dipòsit d’aigua o l’enllumenat públic. D’altra banda, ha desmentit categòricament que siguin 400 les finques a construir, com diuen els ecologistes, i ha xifrat en 180 les finques pendents d’edificar.

L’assessor jurídic del consistori begurenc, Josep Maria Llauradó, ha declarat que la modificació del POUM recentment aprovada no canvia res del que ja es va aprovar els anys 1975, 1980, 1982, 1989 i el POUM del 2003. També ha contextualitzat la situació amb l’explicació dels antecedents a aquesta modificació:

Paral·lelament, l’advocat ha volgut destacar que “el tema central” és que, per tal d’aturar aquestes construccions, és obligat pagar una indemnització que seria “inassumible” per l’Ajuntament a aquells propietaris dels terrenys on preveuen construir la seva finca. Així ho explicava:

El batlle de Begur ha obert la porta a seguir explorant alternatives, com pot ser la indemnització -tot i que admet la seva pràctica impossibilitat-, fer unes molt bones al·legacions, o pactar amb la Generalitat uns nous convenis que, difícilment, serien viables:

Altrament, també ha assistit i ha participat a la reunió un membre de Tecplan, equip redactor de la polèmica modificació, que ha explicat molt detalladament les accions a dur a terme. Els assistents, però, han reclamat “més claredat” i un “menor perfil tècnic”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Judith Lloberol: “La intenció de la fira és donar a conèixer un producte com el vi català”

En l'edició d'enguany a la fira s'hi podran trobar més d'un centenar de referències de vi d'una seixantena de cellers d'arreu de Catalunya.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -