20.2 C
Pals
Dissabte, 25 setembre 2021
- Publicitat -

Aigües de Catalunya ja gestiona el servei d’aigua i de clavegueram de Begur

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’empresa Companyia General d’Aigües de Catalunya SA assumeix des d’aquesta setmana la gestió indirecta, en règim de concessió, dels serveis municipals d’abastament d’aigua potable i de clavegueram. La mesura la va a provar el ple municipal, posant fi a un període de 50 anys en què el servei havia anat a càrrec de Sorea. El canvi s’ha formalitzat amb la signatura del contracte entre el conseller delegat de l’empresa, Manuel Ayza Prats, i l’alcalde del municipi, Joan Loureiro.

El contracte és per un període de 5 anys, més 4 de prorrogables. El preu anual és d’1 milió 72 mil euros. Del nou conveni, el govern municipal en destaca que s’abarateix el preu de l’aigua i que la rebaixa també afectarà a les fuites fortuïtes, donat que a partir d’ara, es facturarà tota l’aigua amb el primer tram del consum, que és el més econòmic. La nova empresa oferirà un servei d’atenció al públic diari a Begur, a més d’un dia a Esclanyà. Això estalviarà als veïns que s’hagin de desplaçar a Palafrugell, com passa fins ara.

L’Ajuntament de Begur va treure a licitació els dos serveis en esgotar-se el termini màxim de concessió, que és de 50 anys. Sorea (abans SAUR SA) gestionava el servei municipal d’aigua potable des de l’11 d’octubre de 1966, mentre el del clavegueram ho feia des del 28 de febrer de 2001. En esgotar-se el termini màxim pel que fa al servei de l’aigua, la junta de govern de gener de l’any passat, ratificada pel ple municipal del mateix mes i any, va denunciar el contracte. El ple de març passat va aprovar inicialment el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques.
Un cop aprovades les clàusules, les empreses interessades van tenir dos mesos per presentar les seves proposicions. El ple de juliol va valorar les al·legacions presentades per les empreses interessades. I la setmana passada ja es va obrir el tercer sobre del concurs, amb la valoració econòmica, per decidir l’adjudicació. A part d’Aigües de Barcelona i Sorea, es van presentar les empreses Acciona Aigua Servicio SL i FCC Aqualia SA.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Inici de dissabte amb cel tapat i més sol diumenge

Matí de dissabte ennuvolat, progressiva obertura de clarianes i més estones de sol diumenge amb temperatura màxima de 28ºC
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -