Aitor Tendero: “Som un grup divers de persones que vol treballar pel benestar de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró”

- Publicitat -

 Avui ens visita Aitor Tendero, alcaldable de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, pel Partit d’Autònoms per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions municipals d’enguany. Bon dia senyor, Tendero.

Hola, bon dia.

Primer de tot m’agradaria que es definís en tres paraules.

Perfecte, doncs n’utilitzaré quatre amb el teu permís la primera de totes és emprenedor, perquè sóc una persona que m’agrada iniciar nous projectes. Em motiva molt sortir d’aquesta zona de confort, prendre riscos i crec que això és una cosa de les que dona valor afegit a la societat. Per altra banda, doncs, em considero una persona molt ecologista, estic molt lligat a determinades associacions i ONG ecologistes.

A part d’això, tinc una empresa que també és d’economia circular, amb la qual estic sempre constantment en rups de persones que són propers a tot el tema de la sostenibilitat i a nivell més personal, també un apassionat i una persona transparent. Quan una persona és apassionada i viu el que fa i hi creu, doncs al final és transparent, amb una mica les cartes destapades, això. En el passat. I segurament en el futur m’ha jugat alguna mala passada, però no vull permetre que pugui canviar la meva manera de ser, que és així i és el que em fa feliç. Llavors podria destacar tres aspectes que cregui que hagi assolit el govern del municipi durant aquests quatre anys de mandat.

Bé, crec que el govern d’aquest municipi ha tingut un canvi d’alcalde en aquesta darrera legislatura. Veníem d’una llarga etapa en el que hi havia hagut una altra persona. El nou alcalde crec que ha fet moltes coses bé, en el sentit de que és un canvi de temps i cada cop es van requerint diferents demandes. Crec que en aquest sentit, doncs, hem fet una gran feina i destacaria sobretot que ha estat una persona molt més propera, que ha escoltat molt millor a les persones. I principalment crec que també seria important recalcar que ha treballat per intentar trobar consensos i i ha desenvolupat moltes polítiques que eren necessàries per al municipi.

Llavors no sé si voldria destacar també tres aspectes que potser no hagi acabat d’assumir durant aquests quatre anys de mandat.

Bé, haig d’afegir el matís abans de dir això que ha estat un mandat molt complicat, i no només pel canvi d’alcaldia, sinó perquè hem viscut una situació insòlita que és el Covid. Això ha fet que ningú tingués experiència i fos nou per a tothom, de manera que s’ha de valorar igual en un context especial, tot això. Però també s’ha de dir que potser durant aquesta legislatura, com a assignatures que potser que han quedat una mica més pendents són els d’haver aconseguit consensos amb el sector comerciant de Platja d’Aro, que és un sector que és molt important i que genera molt de valor afegit i de marca al municipi.

En temes com per exemple el tall del carrer principal o aconseguir accelerar el procediment de rehabilitació o el nou projecte del que seria el passeig marítim, que és una cosa que comportarà temps. Però en aquest sentit crec que es podia haver avançat una miqueta més.

Llavors, quines són les accions o iniciatives que creu que són prioritàries per a un municipi com Castell-Platja d’Aro i S’Agaró?

Bé, crec que la legislatura que tenim per davant és una legislatura molt important perquè s’hi decidiran coses que seran determinants pels propers 20 30, o més anys. I entre elles estan, doncs, coses tan importants com el que hem parlat, com el projecte del nou passeig Marítim, doncs, en aquesta propera legislatura acabarà tot el procediment administratiu i burocràtic per poder començar les obres.

Encara estan en un procés d’idees, de manera que és molt important durant aquests propers mesos i potser aquest proper any o any i mig, doncs treballar per arribar als màxims consensos en aquest sentit. Crec que és molt important també perquè s’està definint un nou model peatonal o de dintre de les poblacions d’un transport o una mobilitat més sostenible. Crec que també això pot afectar d’una manera determinant al comerç. Per tant, és molt important ser acurats i fer partíceps al màxim nombre de persones. Però això també decidirà bastant cap on anirà el futur del municipi. Crec que estem en un context socioeconòmic que és molt important també parlar de la transició ecològica, de transició cap a la sostenibilitat, l’ús d’energies renovables i impulsar, doncs també que no només sigui per part de l’administració pública, sinó que tant empreses com com ciutadans puguin tenir accés i portar-ho a terme.

I finalment, és molt important també perquè hi ha un gran problema d’habitatge a la ciutat, tant per joves com per gent gran, pensionistes com per persones en risc d’exclusió social, de manera que crec que s’ha d’abordar el tema d’una vegada de fer habitatges de preu, de preu públic de lloguer i doncs, abordar aquest problema de manera seriosa i real.

Llavors, què diferencia en la seva candidatura política de la resta de candidats que es presenten a les eleccions d’enguany?

Bé, què ens diferència de les demés candidatures? Una d’elles principalment és que nosaltres venim nous, venim nous. Sí que tenim gent amb molta experiència al darrera. Sí que tenim persones que ens hem format en aquest àmbit, però d’alguna manera som un grup de gent de peu molt heterogeni que ens hem ajuntat perquè tenim un objectiu comú i és treballar pel municipi. I com ho hem fet això? Doncs buscant una marca que ens marqués una determinada jerarquia. Perquè no tenim estructura supramunicipal que ens pugui marcar una disciplina de vot o unes línies sobre les quals haver-nos d’enfocar davant dels temes.

I tenim una total llibertat per poder abordar les polítiques municipals, de manera que aconseguir, nosaltres considerem més òptima i això és una llibertat i un valor afegit que crec que s’ha de remarcar.

Ens podria avançar algun punt del seu programa polític per a aquestes eleccions d’enguany.

Bé, evidentment, en un municipi com Platja d’Aro i en una marca que representa, doncs apart de que volem representar tothom, no només els autònoms, malgrat ens diem autònoms, el que volem és utilitzar el concepte d’autònom com un autònom cuidaria l’Ajuntament com la seva pròpia empresa. Llavors el nostre objectiu és intentar optimitzar i mimar molt els recursos públics, de manera que en un municipi com Platja d’Aro considerem que és molt important estudiar el model de turisme que cal. Creiem que per part nostra és molt important buscar la desestacionalització abordant-ho des del turisme natural, el turisme esportiu, el turisme de negocis i el turisme d’oci i cultura.

D’altra banda, doncs, crec que és molt important tinguent una legislatura de Covid i els comerciants no s’han sentit representats. Crec que és molt important que oferim una sèrie d’ajudes i d’incentius a totes aquelles persones que ja emprenen o que volen emprendre. I no només això, sinó donar una formació determinada a les persones en funció de les necessitats i la demanda que requereixi el municipi.

Finalment, i per no extendre’m molt, perquè al final, citar unes coses no vol dir que d’altres no siguin importants, són totes molt importants per a nosaltres, doncs és molt important també començar a estudiar una miqueta millor la despesa pública del municipi i trobar maneres de reduir-la en aquest sentit.

I si no aconsegueixo formar majoria absoluta després d’aquestes eleccions, tenen pensat pactar amb altres formacions polítiques?

Bé, doncs, tenint en compte una miqueta els estudis que hem fet i la previsió que hi ha de com quedarà l’escenari de Platja d’Aro en les properes eleccions, considerem que és el més probable és que un equip de govern que no passi per pactar amb el Partit Socialista serà molt complicat d’arribar a realitzar degut a que quedarà bastant fragmentat l’espai.

I nosaltres realment som amics i propers al govern actual al govern de Maurici i nosaltres estendrem la mà i mirarem de trobar maneres de trobar punts en comú per poder incidir el millor possible en les polítiques municipals d’aquesta propera legislatura.

Doncs esperem que tinguin molta sort i encerts en aquestes pròximes eleccions municipals i també els hi volem donar les gràcies per visitar els estudis de Ràdio Capital.

Doncs bé, moltes gràcies a vosaltres per escoltar-nos i donar-nos l’oportunitat d’explicar-nos millor.

- Publicitat -