13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

Ajornada l’aprovació dels apartaments al jardí protegit de Calella

El projecte en l'entorn de la casa d'Eduard Rosa s'enfronta a retards en la seva aprovació.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte que pretenia construir dos blocs d’apartaments i convertir l’habitatge principal de la casa d’Eduard Rosa, a Calella de Palafrugell, en tres cases aparellades, ha tornat a quedar en suspens a la reunió de la comissió de patrimoni municipal celebrada dimarts passat. Aquesta decisió, tot i les esmenes realitzades en el projecte segons les indicacions de l’òrgan, ha generat debat i preocupació a la comunitat local.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Rangel, va anunciar la setmana anterior que els promotors del projecte havien incorporat canvis arran de les peticions fetes en la sessió anterior, celebrada el mes de maig. Segons ha informat el Diari El Punt Avui, Rangel va admetre ahir que el tràmit de possible aprovació s’allarga, ja que es necessita més temps per revisar les modificacions i ajustos plantejats.

Un dels punts crítics del projecte és la segregació de l’antic pavelló de la finca, amb façana a l’avinguda Antoni J. Rovira, respecte a les fitxes i plànols del planejament urbà vigent. Aquesta qüestió ha generat incertesa i un ajornament en els terminis esperats.

A més, aquest retard tindrà conseqüències en els pròxims passos del procés, afectant el dictamen posterior de les comissions de la Generalitat. La comissió de Patrimoni, que té competències sobre la consideració de bé cultural d’interès local, i la comissió d’Urbanisme, encarregada de validar el pla de millora urbana (PMU) final, hauran de revisar el projecte amb més deteniment.

Aquesta situació ha suscitat queixes i crítiques de l’organització SOS Costa Brava, que ha manifestat la seva preocupació pel futur d’aquesta àrea protegida i ha demanat una avaluació més exhaustiva del projecte abans de la seva eventual aprovació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -