16 C
Divendres, 3 maig 2024

Albert Balcells: “La VolCAT és tant una cursa professional com un repte personal”

Els dies 3 i 4 de febrer, el primer cap de setmana del mes, tindrà lloc la tercera edició de cursa VolCAT de Platja d’Aro. Per parlar-nos de la competició d’enguany, al Supermatí de dijous passat ens va visitar el seu director, Albert Balcells.

La VolCAT és una prova de 2 dies, i per alguns és un repte personal, perquè són més de 80 km i més 2.000 metres positius. Però per molts és “l’inici de temporada d’una competició del nivell d’una prova de la Unió Ciclista Internacional (UCI), i dona punts pel rànquing mundial“, va explicar Balcells.

Enguany, l’inici i arribadad de la cursa canvia d’ubicació i s’instal·la a Castell d’Aro. Balcells va explicar que el recorregut és molt semblant a les edicions anteriors però amb algunes modificacions, sobretot per adaptar la competició a la normativa de medi ambient. L’altre canvi es troba al disseny de la cursa que permetrà gaudir de diferents corriols i vistes, a més de petits reptes.

Actualment, ja hi ha més de 500 inscrits i participants de més de 15 nacionalitats diferents. La cursa consta de dues etapes en format cross country, molt conegut dins el món de la bicicleta, i que requereix una preparació física important. Ens ho va explicar Balcells.

Els participants podran veure molts paisatges i punts coneguts del territori. Un d’ells, el Puig d’Arques, a la primera etapa, que es troba al massís de les Gavarres. “El que proposem és conèixer un territori per les seves zones boscoses, i també per descobrir tota la gastronomia, bons hotels i zones de costa“, va dir Balcells. A més, és una cursa que té lloc durant la temporada baixa, fet que permet portar més gent al municipi fora de l’estiu i alhora gaudir de Platja d’Aro els 365 dies de l’any.

El fet que VolCAT sigui una competició que dona punts per la classificació de la UCI i això fa que esportistes d’arreu del món hi participin. “Cada any hem tingut des de la selecció americana, fins corredors dels olímpics”.

Enguany també començarà l’edició pels més petits, la VolCAT Kids, va explicar Balcells, una iniciativa que ja s’havia plantejat el primer any però en un àmbit més popular. Ara es posa en marxa des d’una perspectiva competitiva, “perquè els joves del municipi coneguin la VolCAT i el món de la bicicleta”.

Hi ha dues categories diferents de la VolCAT: la categoria Pro, que engloba tots els competidors amb llicència de competició i que venen a buscar uns resultats en les categories d’elit, i la categoria Open, que són els participants que venen a buscar un repte personal.

Queden menys de 18 dies perquè s’enceti la nova edició de la VolCAT. Les inscripcions encara estan obertes fins a cobrir les 600 places.

Temps de lectura: 2 minuts