23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Albert González: “Cada any hi ha casos d’excedència de llicències”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Albert González: "Cada any hi ha casos d’excedència de llicències"
Loading
/

El passat dilluns, va haver-hi una denúncia a dues persones que havien excedit el límit de pesca de garoines per cada llicència. La normativa dicta que en la llicència recreativa, es poden pescar 150 per dia. En ser dues persones, podien extreure 300 garoines, però en van extreure un total de 564. 

Per parlar sobre aquest cas, en el Supermatí del dimarts 28 de febrer, ens va visitar Albert González, coordinador del grup de suport marí del cos d’Agents Rurals. 

 

Pel que fa a la pesca de garoines, existència dos tipus de llicència; la recreativa i la professional. La llicència recreativa es pot sol·licitar a través d’internet i autoritza la pesca de 150 garoines per persona. Així explica Albert González les diferències entre la llicència recreativa i la llicència professional.

 

En el cas de S’Agaró, hi havia sospites que extreien més garoines del que està permès i que, posteriorment, les comercialitzaven. Es va poder comprovar que les dues persones denunciades pescaven al doble de garoines del permès.

 

González explica que, en un cas de possible excedència, es comença a fer un seguiment en el moment en què se sospita que pot haver-hi una comercialització darrere. Si es confirma l’excedència de pesca, hi ha un acte de denúncia on s’exposen els fets, es requisa l’excedència de garoines i, posteriorment, es retornen al mar.

 

El mateix González ha explicat que cada any es troben amb casos d’excedència, de comercialització i, fins i tot, casos de persones que pesquen sense llicència. 

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios