12.6 C
Pals
Divendres, 14 maig 2021
- Publicitat -

Els alcaldes afectats per la segona moratòria urbanística denuncien falta de diàleg

Els ajuntaments mostren el seu rebuig a la nova moratòria urbanística que suspèn durant un any la concessió de noves llicències

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Els alcaldes del Baix Empordà afectats per la nova moratòria han denunciat la falta de diàleg. Asseguren que l’aprovació de la segona moratòria urbanística que tomba 3.600 habitatges polèmics al Baix Empordà no ha estat dialogada prèviament. A més els batlles de municipis com Santa Cristina d’Aro i altres localitats han assegurat que s’ha enviat la documentació el mateix dia que s’ha aprovat la moratòria.

Xavier Sala, alcalde de Santa Cristina d’Aro ha destacat en diversos mitjans que aquesta acció és una “vergonya”. I s’ha sorprès perquè urbanisme ha actuat de la mateixa manera tot i “l’enrenou” de la primera moratòria urbanística. “Ells prenen decisions des de no sé on però qui haurà de donar la cara davant del gran volum de propietaris afectats serem nosaltres, no ells”. Malgrat la petició d’aquesta emissora, Xavier Sala no ha volgut fer declaracions aquest dimecres a Ràdio Capital. No obstant la crítica de Sala, Sergi Brull, alcalde de Pals ha destacat que ja estaven avisats.

Malgrat les diferents opinions dels alcaldes, a Palafrugell s’ha assegurat a Ràdio Capital que encara “no tenen els plans d’ampliació de la moratòria”. Tot i això destaquen que “l’àmbit on s’havia projectat l’hotel ja entrava dins de la primera moratòria”. L’Ajuntament de Begur ha assegurat que no farà declaracions fins aquest dijous i Mont-Ras segueix a l’expectativa, com ha informat a Ràdio Capital.

Roda de premsa de la segona moratòria urbanística a la Costa Brava | Imatge de la Generalitat de Catalunya
Roda de premsa de la segona moratòria urbanística a la Costa Brava | Imatge de la Generalitat de Catalunya

El problema que arribarà ara però són les conseqüències importants en referència a les responsabilitats econòmiques. A Pals s’han aturat 17 sectors afectant 1.380 habitatges i 134,5 ha. Aquesta és la reacció del batlle del municipi, Sergi Brull, a Ràdio Capital de l’Empordà.

En canvi, a diferència dels batlles, l’entitat ecologista SOS Costa Brava es mostra satisfeta amb l’aprovació de la segona moratòria urbanística a la Costa Brava. Això ha dit Eduard de Ribot, advocat de l’entitat, a aquesta emissora.

Com l’advocat ha destacat aquesta segona moratòria és més valenta perquè afecta més de 1.000 hectàrees. Des de l’entitat asseguren que cal felicitar-se per la feina feta i esperen que la moratòria acabi sent definitiva.

Amb l’aprovació de la primera i la segona moratòria urbanística, ara la Generalitat estudiarà cas per cas en un Pla Director Urbanístic. Aquest PDU s’hauria d’aprovar a finals del 2019, com s’espera des del govern català. Tot i això, recalcar que la moratòria de llicències és prorrogable a un segon any. Amb la nova moratòria s’aturaran altres projectes urbanístics polèmics com a la Platja de Pals però també a Santa Cristina d’Aro. Aquests s’hauran de sumar a les aturades de les obres a Aigua Xelida, Aigua Freda, Sant Sebastià i S’Antiga, entre altres; de la primera moratòria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els càmpings gironins inverteixen 21 MEUR per millorar les instal·lacions i reforçar l’oferta per aquest estiu

Des d'aquest dissabte, el 80% de les instal·lacions ja estaran obertes i preparades per acollir clients
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -