7.5 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

El vial de la pineda d’en Gori s’haurà de revisar per adequar-lo a l’entorn

La Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona ha dictaminat que les modificacions presentades no s'ajustaven a l'espai i, per tant, ara s'han d'integrar millor a l'entorn

El més llegit

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha aprovat, inicialment, el projecte d’urbanització modificat del sector de la pineda d’en Gori segons ha informat Ràdio Palamós. El projecte principal s’ha hagut de revisar i modificar perquè “no s’ajustava a les característiques de l’entorn protegit de s’Alguer com a Bé Cultural d’Interès Nacional”.

El setembre de l’any passat, la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona va refusar el primer projecte presentat pel consistori. L’organisme va determinar que els paràmetres dels vials dissenyats eren pròpis d’àmbits urbans i que s’havien d’integrar millor en l’entorn natural. Un cop donades les directrius, la promotora va ensenyar un avantprojecte amb les modificacions i Patrimoni ho va valorar positivament.

El Programa d’Actuació Urbanística 10 “Pineda d’en Gori” va desencadenar una polèmica per la voluntat de construir 48 apartaments amb la possibilitat d’afegir-ne 24 més. Davant d’això, la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori va denunciar-ho als tribunals perquè considerava que es “vulneraven diferents normatives”, segons informacions de Ràdio Palamós. Un d’aquests llocs afectats seria BCIN de s’Alguer, una urbanització que quedaria fora però que es veuria afectada en una part del vial d’accés. La Generalitat va establir que s’havien de reformular alguns dels aspectes del projecte d’urbanització.

Aquest mes de febrer, l’empresa ha presentat a l’Ajuntament de Palamós el projecte després de modificar-lo, i el consistori l’ha aprovat inicialment. L’alcalde del municipi, Lluís Puig ha valorat aquest nou projecte a Ràdio Palamós:

 

Aquesta nova proposta integra “millor els paviments, el mobiliari urbà, redefineix els acabats de la rotonda que hi ha en el cul de sac del camí, i també modifica la tipologia dels punts de llum, entre altres mesures“, segons ha pogut saber Ràdio Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

Altres notícies