15.9 C
Pals
Dissabte, 15 maig 2021
- Publicitat -

El vial de la pineda d’en Gori s’haurà de revisar per adequar-lo a l’entorn

La Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona ha dictaminat que les modificacions presentades no s'ajustaven a l'espai i, per tant, ara s'han d'integrar millor a l'entorn

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palamós ha aprovat, inicialment, el projecte d’urbanització modificat del sector de la pineda d’en Gori segons ha informat Ràdio Palamós. El projecte principal s’ha hagut de revisar i modificar perquè “no s’ajustava a les característiques de l’entorn protegit de s’Alguer com a Bé Cultural d’Interès Nacional”.

El setembre de l’any passat, la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona va refusar el primer projecte presentat pel consistori. L’organisme va determinar que els paràmetres dels vials dissenyats eren pròpis d’àmbits urbans i que s’havien d’integrar millor en l’entorn natural. Un cop donades les directrius, la promotora va ensenyar un avantprojecte amb les modificacions i Patrimoni ho va valorar positivament.

El Programa d’Actuació Urbanística 10 “Pineda d’en Gori” va desencadenar una polèmica per la voluntat de construir 48 apartaments amb la possibilitat d’afegir-ne 24 més. Davant d’això, la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori va denunciar-ho als tribunals perquè considerava que es “vulneraven diferents normatives”, segons informacions de Ràdio Palamós. Un d’aquests llocs afectats seria BCIN de s’Alguer, una urbanització que quedaria fora però que es veuria afectada en una part del vial d’accés. La Generalitat va establir que s’havien de reformular alguns dels aspectes del projecte d’urbanització.

Aquest mes de febrer, l’empresa ha presentat a l’Ajuntament de Palamós el projecte després de modificar-lo, i el consistori l’ha aprovat inicialment. L’alcalde del municipi, Lluís Puig ha valorat aquest nou projecte a Ràdio Palamós:

 

Aquesta nova proposta integra “millor els paviments, el mobiliari urbà, redefineix els acabats de la rotonda que hi ha en el cul de sac del camí, i també modifica la tipologia dels punts de llum, entre altres mesures“, segons ha pogut saber Ràdio Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Begurenc Miquel Martín Serra, XVIII Premi Maria Àngels Anglada amb la novel·la ‘La drecera’

Rebrà la distinció a mitjan juny a Figueres, en una data que encara no s'ha fet pública
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -