13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

Supermatí - entrevistes
Alexandre Weltz: "Les obres de l'escola de Vall-llobrega ja anaven tard"
Loading
/

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.

Cal recordar que l’escola de Vall-llobrega fa més de 20 anys que espera aquest projecte. El projecte estava licitat i a punt de construir-se en la darrera ocasió, però l’empresa encarregada s’hi va acabar fent enrere just abans de començar. Alxenadre Weltz explica que els alumnes encara es troben en barracons i fa temps que des del centre reividiquen la construcció del nou centre.

L’escola Vall-Llobrega compta amb diversos barracons reciclats d’un altre centre que conformen l’estructura de l’escola. El que demanen des del centre al sector públic és “no badar” i que el projecte de l’escola continuï endavant. Per això, cal tornar a fer una altra licitació per construir l’escola. Alexandre Weltz apunta que la “decisió està presa” i la creació del nou centre no ha de dependre de les eleccions. “Estem indignats”, apunta Weltz, “perquè l’escola porta molts anys lluitant”.

Per reivindicar la construcció d’aquest nou centre, l’AMPA de Vall-llobrega ha organitzat una acció de protesta lúdica titulada “On és l’escola promesa?”. Grups de joves d’entre 5 i 13 anys podran resoldre aquest joc de rol en grups d’entre tres i sis persones. S’ha de fer una inscripció prèvia per poder-hi participar en dos torns: el primer a les 16 h i el segon a les 17:30 h. A més, hi haurà servei de bar per les persones participants i per les famílies. Alexandre Weltz explica que volien reivindicar la construcció d’aquesta nova escola d’una manera diferent.

I aquesta no serà l’única activitat que es farà a l’escola, sinó que més endavant faran més activitats o actes de protesta fins que el Departament no actuï. “Volem fer ressò i que la societat sàpiga el que està passant a l’escola”, explica Weltz.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios