L’Ajuntament de Palamós i Mifas analitzen les barreres arquitectòniques del municipi. Representants del consistori i de l’associació han dut a terme un recorregut amb cadira de rodes per comprovar in situ les principals dificultats amb què es troben les persones amb mobilitat reduïda.

El recorregut sortia de la biblioteca municipal i passava per diversos carrers de la zona de l’Eixample de Palamós. La comitiva la integraven l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, el regidor de Brigada, Joan Barba, el president del Grup Mifas, Albert Carbonell, i el soci de Mifas, Artur Altabàs, juntament amb diversos tècnics de l’àrea d’Urbanisme i Via Pública. L’objectiu era experimentar en primer a persona els problemes que el municipi planteja a les persones que van amb cadira de rodes o que tenen mobilitat reduïda.

Aquesta experiència ha de servir per focalitzar les principals situacinos que cal resoldre facilitar l’accessibilitat i mobilitat a aquest col·lectiu. S’han detectat problemes com els desnivells entre el gual de la vorera i la calçada, deficiències en els aparcaments per a vehicles de persones discapacitades, voreres estretes i rampes excessives. L’Ajuntament de Palamós té en marxa un pla de millora de voreres, amb un increment de l’amplada i la col·locació de diversos guals. L’any que ve preveu construire més de 2.400 metres lineals de noves voreres.