14.1 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

Anna Ribera: “Ha arribat el fred de cop i també els casos de bronquiolitis”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Anna Ribera: "Ha arribat el fred de cop i també els casos de bronquiolitis"
/

S’acosten els mesos en que els refredats i les grips creixen. A aquesta pujada de casos, s’hi ha d’afegir l’augment de casos de bronquiolitis arreu de Catalunya. Per explicar-nos com es troba la situació dels hospitals al Baix Empordà i si aquest augment de casos de bronquiolitis ha arribat a la comarca, ens ha visitat al Supermatí la Directora Assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), Anna Ribera.

Anna Ribera explica que els hospitals del Baix Empordà es troben en una situació similar a la que es vivia abans de la pandèmia. És a dir, l’hivern típic, amb excepció d’alguns casos de coronavirus, amb diversos virus respiratoris i pacients amb patologies cròniques afectats per virus.

L’increment de casos de bronquiolitis també s’ha notat al Baix Empordà. Anna Ribera afirma que els casos s’han avançat unes setmanes, i els metges no s’ho esperaven. La corba de casos segueix una tendència semblant a la dels anys anteriors, però des dels hospitals no saben si els casos seguiran augmentant. Si segueix la tendència dels anys anteriors, es preveu que la corba comenci a baixar.

La bronquiolitis és una malaltia que afecta, principalment, a nens i nadons. Anna Ribera, però, recorda que hem d’actuar amb normalitat, ja que la única diferència és que els casos de bronquiolitis s’han avançat respecte l’època habitual.

La grip i el coronavirus

La directora assistencial del SSIBE explica també que el fred ha arribat fa poques setmanes, per això no hi ha gaires casos de grip. Tot i això, creu que és important que les persones que puguin patir una grip més severa s’haurien de vacunar. Reconeix que no ens trobem en l’època de pic de casos de grip.

Pel que fa als casos de grip, Anna Ribera explica que la situació ha millorat respecte a l’any passat. La gran majoria de casos de coronavirus provenen de pacients que s’han d’operar o han d’estar ingressats i a l’hora de fer-los la prova de coronavirus, donen positiu tot i no tenir la sintomatologia típica de coronavirus.

Anna Ribera també recomana que si ens fem un test de Covid i surt positiu hem d’anar tot el dia amb mascareta i agafar la baixa si és necessari. És a dir, si es té molt mal de cap, malestar i estar aixafat. També s’ha d’evitar el contacte amb persones vulnerables i evitar les aglomeracions. A més, Anna Ribera s’avança a les festes de Nadal.

Ja es possible demanar hora per posar-se la vacuna de la grip i del coronavirus. A més, durant la setmana del 12 de novembre tots els interessats es poden vacunar en diversos CAPS del Baix Empordà sense haver de demanar cita prèvia. Anna Ribera recomana vacunar-se abans de celebrar les properes festes de Nadal.

 

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios