25.4 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Anna Ribera: “Se’ns estan acabant els recursos per convèncer a la gent que encara no s’acosta als punts vacunals”

El Baix Empordà ha sigut un dels llocs on més persones s’han vacunat aquest estiu de Catalunya, ja que els residents d’altres llocs que tenen segones residencies o han estiuejat aquí, s’han pogut vacunar a la zona. Per això, al Supermatí hem parlat amb la Directora Assistencial de SSIBE, Anna Ribera, sobre la situació actual de la vacunació i de la pandèmia en si.

Ara, els hospitals estan molt més nets de Covid que a principis d’estiu, però hi ha hagut una baixada dels casos molt més lenta del que s’esperava. De fet, ara mateix hi ha 9 pacients ingressats per coronavirus al Baix Empordà. L’Anna explica que la gran majoria de gent ingressada actualment són persones no vacunades.

Per això, han posat a l’abast de tothom llocs per anar a vacunar-se sense cita per facilitar i convèncer aquella gent que encara no ha fet el pas, sobretot les persones menors de 40 anys. Però, comenta que “no estem posant ni molt menys totes les vacunes que tenim a disposició quan obrim aquestes agendes”. Encara falta molta pedagogia i proposa el següent:

La situació ha canviat moltíssim d’ençà de principis d’estiu, perquè “ara sobren vacunes” i per tant els està costant molt col·locar aquestes vacunes als punts vacunals. Sobretot el grup d’edat que preocupa més són les persones nascudes a partir dels 80.

Sobre el tipus d’iniciatives com demanar passaport Covid perquè la gent es vacunin, l’Anna Ribera creu que en aquest tipus d’iniciatives estarien d’acord, si és mires només la part de salut, però per temes legals “patinen moltíssim”.

Gràcies a la vacunació, on s’ha viscut un gran canvi és les residències, ja que els contagis i defuncions han baixat moltíssim. D’altra banda, pel que fa al nombre de casos de coronavirus en la ciutadania de Catalunya, s’està en un bon nivell i han pogut tornar a minimitzar les llistes d’espera en els hospitals.

L’Anna també ha aprofitat per comentar com han de rebre la tercera dosi els pacients immunodeprimits.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios