6.4 C
Pals
Dissabte, 24 febrer 2024
- Publicitat -

Anna Ribera: “Fer-se un test d’antígens abans de trobar-se amb la família per Nadal no garanteix res”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Anna Ribera: "Fer-se un test d'antígens abans de trobar-se amb la família per Nadal no garanteix res"
Loading
/

Després de l’anunci de les noves restriccions per intentar aturar la sisena onada de la covid-19 a Catalunya, al Supermatí hem parlat amb la Directora Assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Anna Ribera.

Ribera explica que aquesta sisena onada ha agafat per sorpresa als sanitaris, que no s’esperaven que l’afectació del virus fos tan forta. Assegura que els sanitaris, com tota la població, estan cansats, però que “treuran forces d’allà on sigui”.

De cares al Nadal, Anna Ribera recorda que cal tenir molta precaució i no trobar-se amb moltes bombolles diferents. Respecte a la idea de fer-se un test d’antígens abans de reunir-se amb la família, la directora assegura que “no serveix de res”, ja que no funciona amb persones asimptomàtiques.

Vacunació: primeres i terceres dosis

Ara mateix hi ha “una vintena de persones” ingressades per coronavirus. També n’hi ha més a Palamós Gent Gran. Anna Ribera explica que la majoria de persones ingressades tenen alguna patologia prèvia. Respecte a la diferència entre vacunats i no vacunats, la directora assegura que les persones vacunades es recuperen més ràpid.

Anna Ribera també ha volgut destacar la importància de vacunar-se tant de la primera dosi (per la gent que encara no ho ha fet), com de la tercera dosi. Aquest reforç de la tercera dosi és especialment important per la gent vacunada amb AstraZeneca i Janssen, ja que s’ha demostrat que tenen menys defenses davant de l’òmicron.

Finalment, en el següent àudio Anna Ribera explica detalladament com accedir a la vacunació al Baix Empordà.

“animem a les persones vacunades amb astrazeneca a posar-se la tercera dosi i als que encara no s’han vacunat, a posar-se la primera”

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios