7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

Antoni Bernabé: “L’Ajuntament i Salvem la Platja de Pals volen construir un museu i no enderrocar els edificis de Ràdio Liberty”

Veus de l'Empordà
Veus de l'Empordà
Antoni Bernabé: "L’Ajuntament i Salvem la Platja de Pals volen construir un museu i no enderrocar els edificis de Ràdio Liberty"
Loading
/

L’any 1959 van començar les emissions a Ràdio Liberty des de la platja de Pals. Aquesta ràdio, finançada per la CIA, tenia com a objectiu fer propaganda anticomunista als països de l’Est.

Antoni Bernabé, llavors un jove de Pals, veia les antenes cada dia durant la seva infància, fet que el marcà. Ja d’adult, tenia la ràdio tant present que es va fixar com a objectiu entrar a treballar-hi. I ho va fer fins al moment de la seva aturada, l’any 2001.

Cinc anys després, el govern va decidir finalment enderrocar les antenes de la platja. Per a l’Antoni i la resta de treballadors va ser un moment molt emotiu.

Per mantenir el llegat de la ràdio viu just després del tancament, va decidir fer un recopilatori personal de fotografies i artefactes. Anys després, això s’ha convertit en un petit museu virtual a internet i personal de l’Antoni.

Però Ràdio Liberty no eren només les antenes. Els edificis que allotjaven tots els equips tècnics també formen part del seu llegat. I en l’actualitat, hi ha certs dubtes sobre quin futur s’ha de seguir amb aquestes instal·lacions.

Mentrestant, es pot fer un viatge al passat de l’emissora visitant el museu virtual de l’Antoni Bernabé http://radioliberty.org/

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios