11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Antoni Vila Casas, el fill adoptiu de Palafrugell

La seva participació en la vida cultural i social del municip ha fet que es converteixi en el segon fill adoptiu de la vila, després de Modest Cuixart.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Antoni Vila Casas. Imatge de l’Ajuntament de Palafrugell.

El ple de l’Ajuntament de Palafrugell ha declarat Antoni Vila Casas fill adoptiu del municipi aquesta setmana, segons apunta el diari El Punt Avui. Aquesta distinció s’atorga a persones que, sense haver nascut al municipi, han destacat de manera extraordinària per les seves qualitats o mèrits personals, o bé per serveis prestats en benefici del municipi.

La vinculació de Vila Casas amb Palafrugell té un nexe a Can Mario, que és el Museu d’Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas, inaugurat l’any 2004. Acull al voltant de 220 escultures que van des de la dècada dels seixanta fins a l’actualitat, i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya.

Vila Casas ha destacat per la seva participació en la vida cultural i social del municipi, a més d’oferir exposicions temporals al museu cada any, i que ha fet que es converteixi en el segon fill adoptiu de la vila, després de Modest Cuixart.

Antoni Vila Casas va néixer el 27 de novembre de 1930 a Barcelona. El 1956 es va llicenciar en farmàcia per la Universitat de Barcelona i el 1960 es va convertir en fundador i president del consell d’administració de Laboratoris Prodes (Prodesfarma), empresa que el 1995 es va fusionar amb els Laboratoris Almirall. A més d’empresari, ha destacat com a mecenes de nombroses iniciatives culturals, i el 1986 va crear la Fundació Vila Casas, de la qual és president i que ha obert diversos museus d’art a Torroella de Montgrí, Barcelona i Palafrugell. També és membre del consell social de la Universitat de Barcelona, de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. L’any 1996 va rebre la Gran Creu de l’orde del Mèrit Civil, el 1999 se li va atorgar la Creu de Sant Jordi i el 2004, el premi Montblanc al mecenatge. Aquest any 2022 ha rebut la Medalla d’Or de la Generalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×21 – 28 febrer 2024

TRACKLIST SAINT MOTEL – MY TYPE SCOUTING FOR GIRLS – THIS AIN’T A LOVE SONG BLUR – COFFEE & TV VANCE JOY –...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -