4.3 C
Pals
Dimarts, 7 desembre 2021
- Publicitat -

Toni Albalat: “Amb una mitjana de 150 dies de pesca per embarcacions ens fa difícil tirar endavant”

La implantació del pla del mediterrani occidental preveu que el 10% de la superfície de pesca estigui vedat i passi a ser zona d’alevinatge. Al Supermatí d’avui hem entrevistat Antoni Albalat, patró major de la confraria de pescadors de Palamós, perquè ens expliqui en quina situació es troben els pescadors.

L’acord pres a la confraria determina quatre zones de veda que representen un total de 70km2. Antonio Albalat assegura que a més de l’obligació de complir aquest mandat, també els interessa qui hi hagi zones d’alevinatge per refer la població marina. Les vedes són anuals i revisables i segons el patró major, se n’ha de fer un seguiment científic.

L’objectiu és preservar els recursos pesquers i les zones estan repartides en funció de les especies que s’hi troben. Estan pensades per a les més amenaçades com ara el lluç, les especies de fons, el rap i els escamarlans.

Ara bé, ha recalcat que la viabilitat de les empreses pesqueres i de les confraries està en perill i no són gaire optimistes. Les embarcacions necessiten pescar un determinat temps perquè l’activitat sigui rendible i assegurar al mateix temps un abastiment fresc als consumidors. A la demarcació de Girona, hi ha la limitació de només 150 dies de pesca a l’any per embarcacions i això crea una situació molt delicada i difícilment viable.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios