19.1 C
Pals
Dissabte, 15 maig 2021
- Publicitat -

Arrels

Si preguntes què són arrels, alguns et diran que són les circumstàncies que t’uneixen a la terra on es va veure la llum per primera vegada, altres que les condicionades per la sang que flueix per les seves venes; algú, inclús, s’atreviria a dir que un fet concret que va marcar un abans i un després en el camí de la seva pròpia existència vital, però de qualsevol manera, tots i totes necessitem de les nostres arrels per sentir-nos lligats a un sentit de pertinença que ens doni el perquè, el punt de sortida des d’on podem tirar endavant d’una manera segura i amb una pròpia identitat. Sense identitat, no som més que [email protected] més, i estic segura que això no és el que volem.

Els/les que donen per suposat que aquestes arrels són les que venen imposades simplement per la terra on vas néixer o pel cognom que se’ns ha adjudicat el primer dia de vida i no van més enllà, tenen en sí mateix, l’ancoratge que, si ho saben utilitzar, els/les farà créixer i desenvolupar-se, però res més, com [email protected] altre ésser viu, complint, sobrevivint… Però per sort, i no m’agrada utilitzar aquesta paraula perquè no ni crec en la sort, cada vegada som més els i les inconformistes que no donem per suposat res, i menys, les nostres pròpies arrels, que condicionades o no per un lloc concret i uns cognoms, necessiten d’alguna cosa més: sàvia amb que alimentar-se. I aquí resideix l’interessant de la qüestió: amb què les alimentem.

D’això cadascú és el principal responsable. I hi ha tant d’aliment per tot arreu, que és impensable deixar-les morir de gana! I a aquests paratges del meu estimat Empordà n’hi ha de sobres per tots! Una xava de naixença sent les seves arrels fortes i amb ànsia d’alimentar-se a l’olor que arrossega el vent a Calella de Palafrugell, als peus al tocar les onades d’un mar que braveja a la Platja de Sa Conca, al degustar un uriço a Sant Feliu de Guíxols, a la vista d’uns rajols roses i blancs a Platja d’Aro, a l’arribar l’estiu i escoltar als Festivals de Portaferrada i al de Cap-roig multitud de melodies. I el més important? Que per molt lluny que hi siguis d’elles, les arrels et donen tota la força que tu les hagis donat. Per tant, sempre són amb tu.

Identifica les teves arrels i que la terra no sigui un impediment per volar!!!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios