25.1 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Arriben 1.600 passatgers en l’estrena de la temporada 2019 al Port de Palamós

Es preveuen 54.000 passatgers per aquesta temporada i un benefici econòmic de 4,3 milions d'euros

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Avui s’ha donat el tret de sortida de la temporada 2019 del Port de Palamós amb l’arribada de 1.600 passatgers. Això s’ha produït per l’escala del creuer Marella Explorer 2, i la majoria dels visitants són britànics. Aquest vaixell ha iniciat la seva ruta per la Mediterrània i el port de Palamós és l’únic de la Península al qual s’atura.

El Marella Explorer ha arribat d’Ajaccio (Còrsega) a les vuit del matí i ha partit a les cinc cap al port de Palma de Mallorca. La temporada, doncs, s’ha encetat amb aquest creuer i tancarà el proper 28 d’octubre amb l’escala del Marella Dream. Es preveu que passin durant aquest any 54.000 passatgers, una xifra rècord de la que ha parlat el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez:

Per la seva banda, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha destacat l'”impacte econòmic positiu” que genera l’arribada d’aquests passatgers. De fet, es calcula que comportarà un benefici de 4,3 milions d’euros per les 46 escales que es produiran.

La major afluència de creuers serà el mes de maig, amb 10 escales, seguit pels mesos de juny, agost, setembre i octubre, on cadascun d’aquests mesos tindrà 7 escales. Els menys concorreguts seran l’abril i juliol, amb quatre escales.

La línia de creuers britànica Marella Cruises serà la que més escales aportarà, un total de 26, que són el 56% de les que hi haurà.

El fet de superar els 50.000 passatgers fa que el port de Palamós rebi la distinció, per primera vegada, de Port Gran de la Mediterrània Occidental.

En últim terme, Joan Pere Gómez ha afirmat que “en principi”, el Brexit no hauria de suposar cap canvi al port.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -