23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

L’atur a les comarques gironines torna a créixer a l’agost per segon mes consecutiu

El nombre d'afiliacions cau lleugerament amb un 0,86% menys de llocs de treball

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Ministeri de Treball ha publicat aquest dilluns al matí les dades de l’atur del mes d’agost, en què la demarcació de Girona encadena el segon mes consecutiu amb un creixement en el nombre de persones sense feina. Actualment n’hi ha 29.832, un 2,52% més que el mes anterior (734 persones). Si bé les xifres de juliol apuntaven a un augment testimonial de l’atur, el percentatge de l’agost ja indica un augment més considerable.

Tot i així, la comparativa anual segueix essent positiva. Aquest agost hi han hagut 2.369 persones menys sense feina que el mateix mes de l’any passat, un 7,36%. En aquest sentit, la demarcació de Girona és la que més diferència té en la comparativa anual i la mitjana catalana es queda en una baixada del 3,44%.

Pel que fa als sectors, tots sumen persones a l’atur. En l’àmbit de l’agricultura hi ha 28 persones més que busquen feina que al juliol, en la indústria 63 i en la construcció, 95. En l’àmbit dels serveis la xifra s’enfila als 648. La dada positiva és que hi ha 44 persones menys sense una feina anterior a les comarques gironines.

Menys contractació

Pel que fa a la contractació, les dades tampoc acompanyen. En l’últim mes s’han signat 18.714 contractes, que suposa un 31,73% menys que el mes anterior i un 15,68% menys que l’any passat. De tots ells, més de la meitat són contractes temporals, possiblement vinculats a la temporada turística i a la recollida de fruita i la verema. Al llarg de l’agost s’han signat 10.003 contractes temporals, un 19,09% menys dels que es van signar al llarg del juliol.

El nombre de contractes indefinits encara registra una davallada més important. A l’agost es van signar 8.711 contractes, un 42,12% menys dels que es van registrar el juliol de 2023, segons apunten les dades del Ministeri de Treball.

Les afiliacions baixen

Un altra indicador negatiu que deixa el mercat laboral aquest agost és la baixada en nombre d’afiliacions a la demarcació gironina. Si bé no és una davallada remarcable la xifra final es queda en 377.948 afiliats, 3.264 menys que al juliol (un 0,86%). En la comparativa anual, però, les dades tornen a sortir positives i demostren que aquest agost hi ha més llocs de treball que el mateix mes del 2022. Concretament hi ha 10.222 afiliacions mes, un 2,78%.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -